Yargı kararı ile hakları teslim edildi

ÇESOB Yönetim Kurulu kararıyla görevleri düşen Birlik Denetim Kurulu Başkanı Erdoğan Yılmaz ve Denetim Kurulu Üyesi Sedat Ek yargı kararıymla haklarını geri aldı.

27 Nisan 2022 Çarşamba 22:40
Yargı kararı ile hakları teslim edildi

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB Yönetim Kurulu, geçtiğimiz şubat ayında Birlik Denetim Kurulu Başkanı Erdoğan Yılmaz ve Denetim Kurulu Üyesi Sedat Ek’in üyeliklerini düşürdü. Gelişmeler üzerine Erdoğan ve Ek, yargıya başvurdu. Mahkeme ÇESOB Yönetim Kurulu’nun söz konusu tasarrufuna yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Erdoğan Çerikçi ve Recep Gür’ün başkan adayı olduğu ve 8 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek ÇESOB kongresi öncesinde yeni bir gelişme yaşandı.

ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Yapılan açıklamaya göre; Recep Gür başkanlığındaki ÇESOB Yönetim Kurulu geçtiğimiz şubat ayında aldığı karar ile denetim kurulu başkanı Erdoğan Yılmaz ve Sedat Ek’in art arda 3 kez toplantılara katılmadıklarını gerekçe göstererek üyeliklerini düşürdü. Bir diğer denetim kurulu üyesi Mutlu Karslı’dan ise mazeret dilekçesi istenerek  herhangi bir işlem yapılmadı.

Çorum İdare Mahkemesi’ne itiraz eden Erdoğan Yılmaz ve Sedat haklı bulunarak yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Her iki üyenin hem olarak genel kurulda oy kullanmaları hem de denetim kurulu üyeliklerinin önü açıldı.

YANLIŞ HESAP TÜRK ADALETİNDEN DÖNDÜ

Kararı sosyal medya hesabından değerlendiren Erdoğan Yılmaz, “Yanlış hesap Yüce Türk Adaletinden geri döndü. Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan Çorum Esnaf Odaları Birliği seçimleri öncesi küçük hesaplar içerisinde bulunan mevcut yönetim ve akıl hocaları haksız ve hukuksuz bir şekilde denetim kurulu üyeliğimizi düşürme kararı almıştı.

Denetlemeden kaçmak için ve yönetim olarak kendilerini desteklemediklerini düşündükleri herkesin oyunu gayrı ahlaki yollara başvurarak düşürme çabası son günlerini yaşayan bu arkadaşların mesnetsiz çırpınışlarıdır” dedi.

Verilen karar ile hiçbir baskının yüce Türk adaletinden üstün olmadığının görüldüğünün altını çizen Erdoğan Yılmaz, Mayıs ayı içerisinde de esnafın özlediği umut ettiği ve beklediği günlere kavuşacağını, hak ettiği ve arzuladığı günlere geri döneceğini savundu.

Son Güncelleme: 28.04.2022 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.