Çalıştay’dan sonra tarih turu

Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu) III. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım çalıştayı sona erdi.

18 Eylül 2013 Çarşamba 10:49
 Çalıştay’dan sonra tarih turu

Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan  ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri  Konsorsiyumu) III. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşım çalıştayı sona erdi.

‘Elektronik Kaynakların Paylaşımı : Haklar ve Kısıtlar’ temasıyla gerçekleştirilen bu yıl üçüncüsü düzenlenen çalıştaya, çeşitli Üniversitelerden 150’den fazla katılımcı oldu.

Kütüphane bütçe ve dermelerinde oldukça önemli bir payı olan e-kaynakların kütüphaneler arası kaynak paylaşımı işlemlerinin nasıl yürütüldüğü/yürütüleceği, lisans anlaşmalarında bu konuya nasıl yer verildiği, haklar ve kısıtların ne olduğu ve mevcut uygulamalar konusunu gündeme getirildi ve ortak çözüm önerileri üretildi.

Yayıncı temsilcilerinin katılımı ile  de “E-kaynakların Paylaşımı: Yayıncılar Cephesinde Durum” başlıklı, konu tüm yönleriyle konuşularak tartışıldı. Panelin yanı sıra katılımcıların deneyim, görüş ve düşüncelerini etkili bir şekilde aktarabilecekleri  "Fikrim Var: Yıldırım Konuşmalar" isimli özel oturumlar yer aldı.

Ayrıca ülkede akademik kütüphanelerin  ‘Kütüphaneler arası Ödünç Yayın Alma’ faaliyetlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayan; ANKOS İşbirliği Araştırma Grubu tarafından 2008 yılında "Pilot Proje" olarak başlatılmasının ardından, 2009 yılının ilk aylarında kalıcı hale dönüşen KITS (Kütüphaneler arası İşbirliği Takip Sistemi) uygulaması  ile ilgili gelişmeler ve yeniliklere ilişkin bilgiler verilmiş ve atölye çalışmaları yapıldı.

Çalıştay, sosyal program kapsamında Boğazkale ve Alacahöyük ören yerlerine yapılan gezinin ardından  sona erdi.










Son Güncelleme: 18.09.2013 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.