Dünya Çorum’u izleyecek

Dünya Çocuk Günü’nde Unesco Dünya Mirası Hitit başkenti Hattuşa, Hitit surları ve müze dünyanın izleyeceği tanıtım klibinde yer alacak.

18 Kasım 2020 Çarşamba 17:48
Dünya Çorum’u izleyecek

Dünya Çocuk Günü’nde Unesco Dünya Mirası Hitit başkenti Hattuşa mavi renge bürünecek.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; 20 Kasım Dünya Çocuk Günü farkındalık çalışmaları kapsamında, Çorum Müzesi ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Hitit Başkenti Hattuşa Örenyeri (Sur bölümü) 19 Kasım 2020 Çarşamba akşamı 19.00-23.00 saatleri arasında mavi ışıklarla donatılacak.

UNICEF’in her yıl 20 Kasım’da kutladığı Dünya Çocuk Günü, aynı zamanda Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin kabul edildiği tarih. Bu küresel günde okula gidemeyen, korunmasız ve köklerinden koparılmış milyonlarca çocuğun durumu hakkında farkındalık yaratılıyor, bu çocuklar için büyük önem taşıyan kaynaklar sağlanıyor.

Bu çerçevede, 2018 yılında farkındalık yaratmak ve çocuk haklarına dünyanın ilgisini çekmek amacıyla, UNICEF tarafından başlatılan mavi ışıklandırma etkinliği ile çocuk haklarının desteklenmesi çağrısına bu yıl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de katılıyor.
Hattuşa Örenyeri ve Çorum Müzesi’nde, söz konusu etkinlikler kapsamında UNICEF tarafından video ve fotoğraf çekimleri yapılacak ve mavi ışıkla aydınlatılacak. Türkiye’de 6 müze ve ören yerinden biri olarak UNICEF Genel Merkezi’nin Dünya Çocuk Günü Türkiye Etkinlikleri klibinde yer alacak. Dünya genelinde yayımlanacak bu video klip ile döneminin en güçlü imparatorluklarından Hititler ve Hititlerden kalan mirasa ev sahipliği yapan Çorum, Çorum Müzesi ve Hattuşa Örenyeri’nin uluslararası kamuoyunda tanınmasına ve bilinirliğine de katkı sağlanmış olacak.

Son Güncelleme: 18.11.2020 22:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.