‘Dünyanın Sonu.net’

“Dünyanın Sonu.net” adlı tiyatro oyunu, Pazartesi akşamı Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

15 Mart 2015 Pazar 00:29
 ‘Dünyanın Sonu.net’


“Dünyanın Sonu.net” adlı tiyatro oyunu, Pazartesi akşamı Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.


Çorumlu yazar Mustafa Arıkoğlu’nun yazdığı, Uğur Babürhan’ın yönettiği 2 bölümden oluşan müzikli-şarkılı-danslı komedi oyunu, 16 Mart 2015 Pazartesi günü saat 20.00′de izleyici karşısına çıkacak.


Süheyl & Behzat Uygur kardeşler, Mustafa Önder Keskin, Kahraman Sivri ve Başak İlhan’ın rol aldığı oyunun müziklerini Afife Jale ödüllü besteci Serpil Günseli, kostümlerini Türkan Kafadar, koreografisini ise Ömer Yılmaz hazırladı. Usta tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık da oyuna seslendirmesiyle eşlik etti.


Atamir Ajans Sahibi Özgür Pehlivan’ın organizatörlüğünde Çorum’da seyirci karşısına çıkacak olan Dünyanın Sonu.net isimli oyunun konusu ise şu şekilde;


“Oyunda, eski parlak günlerine tekrar dönmeye çalışan, bunalımdaki bir yazar (Ziya) ve ona yardımcı olmaya çalışan beceriksiz ilham perisinin (Tarhun) hikayesi absürt bir dille anlatılıyor.


Ziya, “Dünyanın Sonu” adlı, Türkiye’de kıyameti konu alan bir kitap yazmaktadır. Ama aşk acısı ve yaşadığı tıkanma yüzünden kitabını bir türlü bitiremez. Tam umutsuzluğa düştüğü bir anda çıkagelen Tarhun, sanılandan çok farklı, kaba saba “erkek” bir ilham perisidir. İlginç ve aykırı yöntemlerle Ziya’ya kitabı yazmasında yardımcı olmaya çalışır. Konudan konuya atlayan ikili, Ay’ın dünyaya çarpması, Haliç’te mutasyona uğrayıp İstanbul’a saldıran dev midyeler, insanlığın sonunu getiren bir zombi salgını, dünyayı yok eden makinelerin istilası gibi senaryolar arasında cebelleşip durular fakat Ziya aradığını bir türlü bulamaz. Dünyanın sonunu nasıl getirmelidir? Tüm varlığıyla bu sona odaklanmışken, farklı bir sonla hayatı değişir. Dünyanın Sonu’nun sonuyla…”


Devlet Tiyatro Salonu Gişesi’nde 30, 35 ve 40 TL olarak satışa sunulan biletler, ayrıca Komagene Çiğ Köfte Fatih Caddesi ve Gazi Caddesi şubelerinde ve Yiğitoğlu Ticaret’ten de temin edilebilir.


Oyunun ile ilgili bilgi almak için iletişim numarası: 0543 361 22 47 Savaş Akkuş.



Son Güncelleme: 15.03.2015 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.