Mustafa Özçatalbaş'tan yeni roman

Mustafa Özçatalbaş'ın yeni romanı 'Yoksa Rüya mı?' isimli eseri çıktı

14 Haziran 2023 Çarşamba 17:25
Mustafa Özçatalbaş'tan yeni roman

Çorumlu Yazar Emekli Öğretmen Mustafa Özçatalbaş’ın ‘Yoksa Rüya mı?’ isimli 6’ıncı eseri edebiyatseverlerle buluştu.

‘Şu Bizim Çorum’, ‘Devane Hatıraları’, ‘İki Kadının Hikayesi’, ‘Korona Altında Bir İzdivaç/Evlensem mi Acaba’,  ‘Çorum ile İstanbul’un Arası’  eserlerindeki nostaljik hikaye ve anlatımla okurlarını geçmişten bugüne yolculuk yaptıran Mustafa Özçatalbaş  son romanında, anne-oğul yani iki kuşağın gözünden hayatı aktarıyor.  İstanbul ve Çorum’da geçen romanda gerçek hayatı, ibret bir o kadar da macera dolu olaylarla anne-oğul iki farklı kuşağın bakışından okuyucuya yansıyor. 

Özçatalbaş ‘Yoksa Rüya mı?’ isimli eseriyle ilgili, “Her yaştan Çorumlu eserimde kendinden birşeyler bulsun istiyorum” derken, “Eski kuşak analarımızın kadın üzerindeki yükün belgelenmesi sanki. Oldukça zor hayat şartlarına, ağır bedellere rağmen evliliği devam ettiren zor bir dönemin kadınları var romanda. İbret alınsın, örnek alınsın diye. Çorum’da Paşa Hamamı civarı, Taşhan, Hapishane, arasta, o günkü Çorum’un folklorik özelliklerini giyimi kuşamı, nefes alışı gibi detaylarıyla günümüz insanını zaman tünelinden geçirdik. İnsanın yüreğini sızlatacak, ileriki bölümlerde kahkaha attıracak yerler de var. Kerebi Gazi Hazretlerinin sahabelerle meşvereti, bir sabah namazı insanların, tabiatın uyanışını dile getiren sahneler, kaybolan birçok değerlerimiz ve bugün neler kaybettiklerimiz. Toplumumuzun artık unuttuğu kodlarını yeniden hatırlatma yolunda küçük bir çaba. Günümüz evliliklerindeki aşklara geçmişten baktığımızda neler görürüz, nasıl hissederiz acaba… Dediğim gibi geçmişteki bazı güzel değerlerimizi yeniden hatırlatma yolunda bir adım.” tanımlamasını yapıyor.

Özçatalbaş, bugüne kadar her zaman Çorumlu edebiyatseverden ilgi ve destek gördüğünü de belirterek, “Ben Çorumlu’ya minnettarım. Çorumlu’nun yaptığını kimse yapamaz sözünü bana yaşattılar ve şımarttılar. Hemşehrilerime müteşekkirim.” diyor.
‘Yoksa Rüya mı?’ romanı, 0 535 541 17 79 nolu telefondan istenebilecek.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.