Dolarda sert dalgalanma

Dolarda dün gece düşük hacimli piyasada sert bir dalgalanma yaşarken, yeni haftanın ilk işlem günü 6,9752 liradan işlem gördü.

27 Nisan 2020 Pazartesi 11:16
Dolarda sert dalgalanma

Dolar, yeni haftanın ilk işlem günü 27 Nisan 2020 sabahında 6,9752 liradan işlem görüyor. Koronavirüsle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.
Dolarda dün gece düşük hacimli piyasada sert bir dalgalanma yaşandı. Dolar/TL 7.02'ye yükseldikten sonra 6.96 seviyesine geriledi.
KORONAVİRÜS ETKİSİ
Yeni haftada koronavirüsle ilgili gelişmeler takip ediliyor. Özellikle artık piyasaların ne zaman açılacağına dair işaretler piyasanın yönünü belirliyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri yavaş yavaş koronavirüs tedbirlerini rahatlatmaya başladı. Bu kararlarda yeni vaka sayısındaki düşüş etkili oluyor.
PETROL FİYATLARI
Bunun yanında bir diğer belirsizlik unsuru olan petrol fiyatları geçen hafta itibarıyla yeniden yükselişe geçti ve böylece petrol üreticisi ülkeler ve petrol şirketlerine yönelik endişeler şimdilik azalmış durumda. 
FED ALIMLARI
Bu gelişmekte olan ülke para birimleri için iyi haber. Ancak buna karşılık Fed mart sonunda 75 milyar doları bulan günlük tahvil alımlarını geçen hafta 15 milyara kadar düşürdü. Fed'in 'genişlemeyi' yavaşlatması doları destekliyor.
ALTIN FİYATLARI
Çeyrek altın: 626 Lira-Yarım altın: bin 252 Lira
Gram altın: 385,80 Lira-Cumhuriyet altın: 2 bin 562 lira
Kaynak:internethaber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarık 2020-04-27 11:44:31

her ülkede dolar düşerken bizde yükseliyor. Ekonominin başına işten anlayan değil de akraba atanırsa güven kırılır . Güven yoksa iş yok yatırım yok demektir. yatırımcı GÜVENMELİ

Avatar
Halkın cogunlugu eğitimsiz 2020-04-27 12:16:55

Eğitim ülkeyi değiştire geliştire bilecek tek şeydir. Turkiye nin büyük çocukluğu bilinçsiz. Okumuş olsa bile idrak yönünden yeteneksiz ve sorgulamaya kapalı. Hükûmet ne yapsa doğru yapsa kafasında. Bu yüzdendir çöküşümüz