Bu mesaj kime?

Diyanet Sen Genel Başkanı Çorumlu Ali Yıldız'ın Çorum'da bir sendikanın genel kurulunda yaptığı konuşma dikkat çekti

25 Nisan 2022 Pazartesi 11:20
Bu mesaj kime?

Diyanet Sen Genel Başkanı Çorumlu Ali Yıldız, Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen Çorum Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmadaki sözleri dikkat çekti. Yerelde bazı siyasetçileri isim vermeden eleştiren Yıldız, "Bütün siyasetçilerde kendi sosyolojik çekirdek tabanına itibar etmek zorundadır. Eğer siyasetçiler, yola çıktığı sivil toplum kuruluşlarını yolda bulduklarına değişerek yol yürümeye çalışırsa gidecek yolda bulamaz, gidecek hedefte bulamaz." ifadelerine yer verdi.

BAZI SİYASETÇİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Hakimiyet'in haberine göre; Diyanet Sen Genel Başkanı Çorumlu Ali Yıldız, bazı siyasetçilere tepki göstererek, “Bütün siyasetçiler kendi sosyolojik çekirdek tabanına itibar etmek zorundadır. Eğer siyasetçiler, yola çıktığı sivil toplum kuruluşlarını yolda bulduklarına değişerek yol yürümeye çalışırsa gidecek yolda, gidecek hedefte bulamazlar”dedi.

MEMUR SEN'İN DURDUĞU NOKTA

Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen Çorum Şubesi’nin 6.Olağan Genel Kurulunda konuşan Diyanet Sen Genel Başkanı Çorumlu Ali Yıldız, Memur Sen ve Sağlık Sen’in durduğu noktayı görebilmek için 28 Şubat’ta, Gezi Olayları’nda, 17-25 Aralık FETÖ Mali Darbesi girişiminde ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında durduğu noktaya bakılması gerektiğini söyledi.

Sendikaların aynı zamanda sivil toplum kuruluşları olduğunu hatırlatan Yıldız, “Sivil toplum kuruluşları toplumun akciğerleridir. Nefes alma organlarıdır. Dolayısıyla toplum bazen bunaldığı zaman, milli iradenin boğazı sıkıldığı zaman, sivil toplum kuruluşları bu nefes almayı sağlarlar. İşte Memur Sen ve Sağlık Sen’in ülkemizde ve gönül coğrafyamızda ki görevi de budur. Milli ve manevi değerlere yapılan saldırılar ve milli iradeye yapılan hainlikler karşısında duruşu her zaman bellidir. Dünde belliydi, bugünde belli yarında bellidir. Milli iradenin yanında milletin değerlerinin yanında durmaya devam edeceklerdir.”dedi.

ÖZLÜK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ

Özlük ve özgürlük mücadelesinin yanında medeniyet mücadelesi veren bir sendikacılık yaptıklarının altını çizen Ali Yıldız, “Kendi medeniyet değerlerimizi istikbale taşıma noktasında da çalışmalar yapıyoruz. Böyle de bir sorumluluğumuz var. 2023-2053 ve 2071 hedefleri günlük siyasi mülahazalarla konulmuş hedefler değildir. Bunlar Müslüman Türk milletinin kendi değer ve dinamiklerinin istikbale taşınmasıdır.

SİYASETÇİLER ÇEKİRDEK TABANINA İTİBAR ETMEK ZORUNDA

Bazı arkadaşlarımız, ‘Bu yönde gerçekleştirilecek olan çalışmaların bir tarafında yer alacak arkadaşlar programlarımıza gelmiyorlar. Davet edildikleri zaman ortada gözükmüyorlar?’ diye soruyorlar. Bizler fotoğrafın büyüğüne bakarak hareket ediyoruz. Bütün siyasetçilerde kendi sosyolojik çekirdek tabanına itibar etmek zorundadır.

YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞİYORLARSA...

Eğer siyasetçiler, yola çıktığı sivil toplum kuruluşlarını yolda bulduklarına değişerek yol yürümeye çalışırsa gidecek yolda bulamaz, gidecek hedefte bulamaz. Çorum’da sendikacılık yaparken de doğruları her zaman hiç kimseden çekinmeden korkmadan söyledim. Mazeret beyan etmeden Sağlık Sen’imizin genel kurulunda eğer saydığımız bu ideallere hizmet ettiğini iddia edenler içerisinden bir tane temsilci bulundurulmuyorsa ben O’nu kınıyorum. Özlük ve özgürlük mücadelemize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.04.2022 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslında olan.! 2022-04-25 13:28:07

Sayın Başkan Siyaset değil! Sendikacılığınızı yaparsanız daha yerinde olur.

Avatar
İmam 2022-04-25 16:15:51

Erol abisine değildir heralde. Ama boş boş konuşuyor Başkan efendi senin yol yürüdüklerinide biliyoruz saadetten asla vazgeçmedin ve Saadet içimde yaşamaya devam ediyorsun. Temel bey kızar dana

Avatar
Çorum 2022-04-25 16:12:51

Önce Başkan yola çıktıklarını terkettimi temel abisi Cihangir islam abisi hala onlarla ama ağzım var diye konuşuyo. Erol abiside gelmemiş tüh.

Avatar
DEMEK İSTİYOR Kİ AKP NİN ARKA BAHÇESİYİZ 2022-04-25 20:11:03

Partilere payanda olan SENDİKALARDAN HAYIR GELMEZ. AKP den MİLLETVEKİLİ Olan sendika başkanınızdan ne haber. Üç kuruşu ÜYELERİNİ SATAN makam mevki için sendikacılık yapanları Allaha havale ediyoruz. SENDİKA DEMEK HAK ARAMAKTIR, DOĞRUYU DA YANLIŞI DA HAKÇA SÖYLEMEKTİR. Sen kimlerin sayeseinde nerelere geldin herkes bilmez. O eleştirdiklerinden senin farkın ne? Bizde seniKINIYORUZ.

Avatar
hoca 2022-04-26 09:43:13

imamdan sendikacı olmaz olursa ardındaki cemaati kaybeder,tövbe et mihraba dön.imamları bile ayırdınız .camiler babanızın malı değil

Avatar
Alperen 2022-04-25 18:01:03

Sen kimsin de kime ayar çekiyorsun. Sendikacıysan sendikacılığını yap. Sizin her programlarımınıza siyasiler gelmek zorunda mı ?

Avatar
Çorumlu 2022-04-26 00:34:25

Hiç bir sendikanın hiç bir dönemde üyelerine faydası olmamıştır. Sendikalar sadece kendi agalarını oluşturur. Gölge etmen Ak Partiye millet siz dediniz diye destek olmuyor. Bildiğiniz yere gidin bakalım kaç üyeniz sizi ciddiye alacak

Avatar
SEVİM KOŞ 2022-04-27 05:12:28

İMAM efen başkan olunca ipi koparmış. Kayırmacılık istiyor. Yazıklar olsun size. İslam dinine büyük zarar verdiniz.