Hukuksuzlukların karşısındayız

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, İstanbul’da bir meslektaşlarına yönelik darp ve alıkonulma iddiaları üzerine açıklama yaptı.

17 Nisan 2019 Çarşamba 16:29
Hukuksuzlukların karşısındayız

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, İstanbul’da bir meslektaşlarına yönelik darp ve alıkonulma iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Hiçbir vatandaşın bu ve buna benzer hukuksuzluklar görmesine razı olmayacaklarını belirten Baro Başkanı Yaşar, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi;

“Muğla Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Sertuğ Sürenoğlu 13. 04. 2019 Cumartesi akşamı İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapılan düğün sebebiyle yolların trafiğe neden kapatıldığını sormak için görevli polislerin yanına gittiğinde sonradan polis oldukları öğrenilen kişiler tarafından  alıkonulmuş,  darp edilmiş, kendisine tehditle tutanak imzalatılmıştır.

Ağır şekilde darp edildiği ve kafa travması geçirdiği açıkça belli olan meslektaşımız, ifadesi savcılıkta alındıktan sonra sorgu hakimliğine sevk edilmiş ve  sorgu hakimi de meslektaşımızı derhal serbest bırakıp salıvermesi gerekirken şaşırtıcı bir şekilde  meslektaşımız hakkında ev hapsi tedbiri uygulamıştır.

Yukarıda belirttiğimiz olaylar ancak kişiye ve makama göre kanunun uygulandığı polis devletlerinde görülür.

Biz Çorum Barosu olarak, hiçbir vatandaşımızın bu ve buna benzer hukuksuzluklar görmesine razı değiliz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Hukuk Devleti çizgisinde kalması için, tüm bu tür hukuksuzlukların karşısında olacağımızı kamuoyuna paylaşıyoruz.”

Son Güncelleme: 17.04.2019 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Günaydın 2019-04-18 11:55:57

Good morning,Lawman...O da bir şey mi?Anayasanın 38 .maddesi açıkça ihlal edilip,alakası olmayan bir dernek üyeliğinden,üyesi olmadığım halde,Fetö soruşturmasına maruz kaldım.Polislerin yaptığı manevi cebir de cabası...Soruşturmaya yol veren,Vali ve vali yardımcısı ve baş savcı gitti.Ben kimi nereye şikayet edeceğim.

Misafir Avatar
Devamı 2019-04-18 12:21:13 @Günaydın

Haberin başlığı ''hukuksuzlukların karşısındayız.'' olunca yazdım.Yazdıklarım belki haberin içeriğine uygun değildir.Ancak,ifadeden sonra,polis müdürünün şu cümlesi dikkat çekiciydi.'Bu soruşturmadan,takipsizlik çıkacaktır.Devlete küsmeyin.''Bu kadar.Hala isyanlardayım.Bu işin sonuna kadar da takipçisi olacağım.Yeter ki,ülkemizde hukukun üstünlüğü sağlandığını göreyim.

Beğenmedim! (0)