Spor Oyunlar için protokol

Çorum Belediyesi ile Müftülük arasında 2. Cami Çocukları Spor Oyunları protokolü imzalandı.

15 Haziran 2017 Perşembe 15:13
Spor Oyunlar için protokol

Çorum Belediyesi ile Müftülük arasında 2. Cami Çocukları Spor Oyunları protokolü imzalandı.


Turgut Özal Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Belediye Spor Müdürü Nadir Solak ve İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu katıldı.


İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, geçtiğimiz yıl Cami çocukları futbol turnuvası olarak ilkini düzenledikleri şenliği bu yıl daha geniş kapsamlı yapacaklarını söyledi. Bu yıl futbolun yanında masa tenisi, satranç ve dart branşlarında da yarışmalar yapılacağını belirten Gül, ‘Geçtiğimiz yıl 18 camiden 216 çocuğumuz yarıştı. Bu yıl ise bu sayıyı iki katına çıkarmayı amaçlıyoruz. Turnuvaya başvurular 28 Haziran’da başlayacak ve 7 Temmuz’da sona erecek. Müsabakalar ise 17 Temmuz’da başlayacak. Müsabakalar sonunda dereceye girecek toplam 96 minik yavrumuza hediye olarak birer bisiklet vereceğiz.  Katılmak isteyen camilerimiz il müftülüğüne başvurabilecekler’ dedi.


Gül, bu organizenin çocuklarımızı camilere çekmek için önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Geçmişte camide ses çıkardı diye çocukların kulaklarından tutularak dışarı atıldığını bununda camilerden çocukları uzaklaştırdığını belirten Gül ‘Kuran’ı peygamberimizi öğrenmek için camilere gelen çocuklarımızı çoğaltmamız gerekiyor.


Tabiki camilerimizi spor alanlarına çevirmeyeceğiz, ancak çocuklarımızı hem kuranı öğrenmeye hemde spor yapmaya imkan vereceğiz. Çocuklarımızı camilerden uzaklaştırmanın vebalinin çok büyük olacağına inanıyorum. Belediye olarak her alanda olduğu gibi çocuklarımızı camilere çekmek içinde üzerimize düşeni yapmanın çabası ve 
gayreti içindeyiz’ dedi.

Törende konuşan Müftü Dr. Ahmet Akın da Belediye’nin Türkiye’de örnek projelere imza attığını sadece bu organize değil, yapılan kuran kursları, camilerin onarım ve bakımları gibi çok sayıda projede Müftülük’ün yanında olduğunu söyledi. Doğan, bu katkıların diğer illerin Belediyelerinede örnek olmasını diledi ve başta Belediye Başkanı olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür etti ve turnuvada mücadele edecek öğrencilere şimdiden başarılar diledi.


www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 15.06.2017 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.