Ceylan aradı, Onkoloji Merkezi’nde son durum

Onkoloji Merkezi'nin ikinci etap binasının ne zaman ihale edileceğini sormuştuk, Milletvekili Ceylan aradı, son durumla ilgili açıklama yaptı.

25 Nisan 2021 Pazar 22:09
Ceylan aradı, Onkoloji Merkezi’nde son durum

MUSTAFA DEMERER

Çorum’a sağlıkta sınıf atlatacak olan Onkoloji ve Tedavi Merkezi binasının ikinci etap ihale sürecinin hala gerçekleştirilmemesine dikkat çekerek, ‘Siyasi irade neyi bekliyor’ diye sormuştuk.

Konuya ilişkin AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan aradı.

 İKİ ETAPLI  BİNANIN İLKİ TAMAMLANDI

Ceylan’ın verdiği bilgilere göre, Ankara nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi sahasında Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için iki etaplı ihale süreci başlatıldı. Sağlık Bakanlığı’nca milyon dolar değerinde radyoloji ve PET-CT cihazları hastaneye teslim edildi.
İl Özel İdaresi devreye alınarak Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin ilk etabında özellikli bir inşaat olan Radyoterapi Ünitesi ihale edildi, yapımı tamamlanarak teslim edildi.

ÖZELLİKLİ PROJE ÇORUM VE İSTANBUL'DA HAZIRLANIYOR

Merkezin en önemli kısmı olan ve cihazların yerleştirileceği ikinci etap binanın ihalesi için yaklaşık maliyet hesaplanıyor. Bir hafta 10 güne kadar yaklaşık maliyet çıkarılacak. Yine Onkoloji Merkezi için özellikli bir bina olan ikinci etap inşaatın kaba projesini Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, diğer kısmını İstanbul’da teknik bir büro hazırlıyor. Projede son aşamaya gelindi.

HAZİRAN GİBİ İKİNCİ BİNANIN YAPIM İHALESİNE ÇIKILIR

Şartname, ilana çıkılması itiraz süresi gibi yasal prosedürler tamamlandıktan sonra muhtemelen Haziran ayı gibi yapım ihalesine çıkılacak. Binanın ilk aşamada herhangi bir kaynak sıkıntısı bulunmuyor. Süreçler tamamlanıp gerçek maliyet ortaya çıktıktan sonra da kaynak temininde sorun yaşanmayacak. İnşallah Onkoloji Merkezi’nin hizmete girmesi bu yıl sonu tamamlanacak.
 

Son Güncelleme: 25.04.2021 22:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Refik 2021-04-25 22:37:55

3ay da bitecek diye açıklamıştı . YALAN YALAN La peynir gemisi yürümüyor.

Avatar
Habercim haberleri 2021-04-25 22:49:35

Habercim 19 ile asc karşılıklı paslaşıyor galiba
Asc açıklama yapsın diye mahsustan onkoloji hastanesi ne oldu diye haber mi yaptınız