Hastanede şiddete tepki

Bugün hastanede yaşanan sağlıkçılara saldırı olayı protesto edildi

10 Ekim 2017 Salı 13:55
Hastanede şiddete tepki

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınlarının sağlık görevlilerine fiziki saldırıda bulunduğu ileri sürüldü.

İddialara göre, bugün sabah saat 05.00 sıralarında hastane acil servisine getirilen bir hasta, acilde müdahalenin ardından koroner anjiyografi ünitesine alındı.

Hasta yakınlarına durumun ciddiyeti ve hastanın hayati tehlikesi bulunduğuna dair bilgi verilmesine rağmen yaklaşık 30 hasta yakını bağırarak doktor, hemşire, personel ve güvenlik görevlilerine fiziksel saldırıda bulundu. Arbede sırasında Enes Bolat isimli güvenlik görevlisinin kolu kırıldı. Koroner bakım ünitesinin kapısı kırılarak tüm aletlere zarar verildi.

Sağlık Sen Çorum Şubesi yöneticileri, bugün hastane önünde basın açıklaması eylemi yaparak saldırıyı şiddetle kınadılar. Açıklamada, sağlık görevlilerinin güvenliklerini sağlanması, sağlıkta şiddetin sona ermesi için gerekli yasal çalışmaların yapılması istendi.





Son Güncelleme: 10.10.2017 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yakında 2017-10-10 17:56:19

Yakında bu kabahati işleyen hasta yakınlarının tümünün sgk hakları iptal edilecek ve hastanede sadece paralarıyla ve polis nezaretinde muayene edilebilecekler. Görsünler bakalım tüm anjio ünitesinin yıkılmasının bedeli neymiş.