‘Doğrusu mümkün’ dedi, yol haritasını gösterdi

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Necat Yazıcı, Habercim19’u ziyaretinde siyasete ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

17 Mart 2023 Cuma 20:14
‘Doğrusu mümkün’ dedi, yol haritasını gösterdi

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Necat Yazıcı, Habercim19’a nezaket ziyaretinde bulunarak, İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer’e değerlendirmelerde bulundu.

Siyasetin hayatın vazgeçilmez parçası olduğunu, siyaset ve siyasetçilerden dert yananların sahaya inip söz söylemesi ve sorumluluktan kaçılmaması gerektiğini belirten Yazıcı, ancak, siyasetin bugün geldiği noktanın bazı açılardan arzu edilen bir nokta olmadığının farkında olduklarını, bu kapsamda Çorum’un siyasete verdiği desteğin karşılığını tam alamadığını ifade etti.

Genel ve özelde siyasete ilişkin görüşlerini aktaran Yazıcı, “Bu benim için uzun soluklu yeni bir süreç. Bu süreç zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacağımız geniş çerçeveli, kuşatıcı ve kapsayıcı bir yol haritasını da içeriyor.”dedi.

İşte Yazıcı’nın o açıklaması:

Siyasetin hayatımız bir parçası, hem de büyük bir parçası, üstelik adeta genlerimize de işlemiş bir halde. Hal böyle olunca siyasetten uzak olmak bizler için biraz hayattan da uzak olmak anlamına geliyor.

Öte yandan, mevcut haliyle siyaset ve siyasetçilerden şikayet edenlerin yapması gereken de, tribünlerde oturup seyretmek değildir, sahaya çıkıp sözünü söylemektir, risk almaktır, inisiyatif almaktır; ancak bu şekilde liyakatsiz ve ehliyetsizlerin insanımıza verdiği zararı gidermek mümkün olacaktır.

Bu her birimizin başta ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve devletimize ödemek zorunda olduğumuz bir borçtur aynı zamanda.

Kötülük şayet iyiliğin olmaması olarak tarif edilecekse, o takdirde, kötülüğün asıl müsebbipleri iyi, doğru ve güzel olanı dillendirmeyen, onun arkasında durmayan, onu sahiplenmeyen, onun ardından ısrarla gitmeyenlerdir.

Siyaset, uzun soluklu bir yürüyüşün de bir parçası aynı zamanda. Bu uzun ve çileli yürüyüşün ara duraklarından birisi de aktif siyaset.
Bugüne kadar hayatla, gerek kamusal anlamda gerekse de sivil toplum anlamında olan bireysel ilişkimiz bizi bu uzun ve çileli yolculuğa çıkmaya sürükledi. Sorumluluktan kaçamayacağımız, kaçarsak bir vebal altına gireceğimiz bir noktaya geldik ve biz de bu yönde bir karar aldık.

Ancak, siyasetin bugün geldiği noktanın bazı açılardan arzu edilen bir nokta olmadığının da farkındayız.  Şehrimizin siyasete verdiği desteğin karşılığını tam alamadığını ve bunda şehrimize ve insanımıza yeterince duyarlı olmayan kimi siyasetçilerin de payı olduğunu herkes gibi biz de yakından biliyoruz. Üstelik bu durumun genelde siyasete özelde de hükümete yönelik güvende ciddi sorunlar ortaya çıkarabileceğini ve bunun da telafisi çok zor büyük bir sorun oluşturabileceğini de açık yüreklilikle ifade edebiliyoruz.

Lakin insanın fıtratının temiz oluşuna olan inancımız siyasetin de temiz ve doğru yapılabileceğine olan umudumuzu besliyor.
Tıpkı insan gibi siyasetin de özeleştiriye ihtiyacı var, muhasebe yapmaya ihtiyacı var, günahlarından temizlenmeye ihtiyacı var. Yola ancak arınmış kimselerle çıkarsanız bir sonuç alabilirsiniz. Bu itibarla gölgesi olmayan adamlarla yol yürünmez, gölgesi olmayan adamlarla bir dava yürütülemez.

Sorunları çözmek evvela sorunları kabul etmekten ardından da sorunların sebeplerini cesaretle doğru bir şekilde ortaya koymaktan geçiyor. Bugün siyaset yapanların, yapacak olanların bu cesareti kuşanması bir ön şart haline gelmiştir.

Biz bütün bunlarla birlikte, her şeyin farkında olarak ‘Doğrusu Mümkün’ diyoruz.

Bugün küreselleşen dünyada genel konjonktüre baktığımızda ülkemizin geldiği noktanın artık geri dönülemez bir nokta olduğunu çok açık bir şekilde görmekteyiz. Belki bir yüzyıldan fazladır kendi kabuğuna çekilmiş, askeri darbeler ve vesayet rejimleri marifetiyle adeta korkutularak sindirilmiş bir millet bugün özgüvenini tekrar kazanmış durumda. Bu özgüven patlamasının küresel güçleri ne kadar rahatsız ettiği hem ülkemize yönelik kuşatma çabalarından hem de iç siyasi çalkantılardan ve tuhaf, art niyetli ve yıkıcı ittifak arayışlarından bile rahatlıkla anlaşılabilir. Ancak yüzyıl sonra ortaya çıkan bu özgüvenin sağlam temellere oturtulması, bilgiye ve sorumluluk tarafı ağır basan bir vizyona yaslanması da şart. Yine bu özgüvenin, onu temsil edecek ve ileriye taşıyacak sağlam kadrolara da ihtiyacı var. Aksi takdirde neredeyse bir asırdır beklediğimiz bu özgüven kendisini gerçekleştiremeden sönüp gidecek ve kaybeden sadece biz değil tüm insanlık olacak.

Geçmiş, bugün ve gelecek ekseninde ortaya konulması gereken sorumluluk esaslı bu vizyon, genç neslin bitmek bilmez enerjisi ile yetişkinlerin engin ve derin tecrübesinin bir arada harmanlanmasına dayanmak zorunda.

Siyaset yapanlar, siyasete soyunanlar gençlerin ne düşündüğünden, nelere ihtiyaç duyduğundan, gelecekle ilgili endişe ve beklentilerinden haberdar olmak zorunda. Bu ülkenin ve insanlığın geleceği olan gençlerimiz sadece ucuz bir insan kaynağı değil, aydınlık yarınlarımızın inşa edicileridir aynı zamanda.

Siyaset tek başına yol alınan bir kulvar değil, birlikte yarenlik edilecek uzun bir yürüyüştür. Büyüklerin isabetle söylediği gibi “önce refik yani yol arkadaşı, sonra tarik yani yol”. O nedenle bu yolda en önemli yol arkadaşlarımız, geleceğin mimarları olan gençlerimizdir.

Diğer taraftan şehrimizi, ülkemizi ve insanlığı kuşatacak geniş yürekli bir vizyon ortaya koymak ve sürdürmek ancak belirli niteliklere sahip olan kadrolar eliyle mümkün olacaktır. O nedenle bu kutlu davayı kendisine dert edinen herkesi sahada aktif rol almaya çağırıyoruz. Bu yolda herkese ihtiyaç var. Gizli ajandası olmayan herkesin iyi niyetli çabasına, bilgisine, tecrübesine, birlikteliğine ihtiyaç var. Yüreği kamu menfaati ile memleket sevdası ile güzel bir şey yapmanın vereceği kıvanç ile çarpan insanların birlikteliğinin önünde hiçbir güç duramaz.

Bir başka önemli husus da şudur: Siyaseti yapacaksanız bir sözünüz olmalı, bir vizyonunuz olmalı. Genel geçer sloganlarla, basmakalıp cümlelerle, hamasetle siyaset yapılmamalı. Siyaset topluma bir seviye katacaksa anlamlıdır, yoksa siyaset bir kör döğüşüne dönüşür.
Bu bağlamda bizler, yönetişimi esas alan, siyaseti ahlak ve adalet temeli üzerinde benimsemiş, ülkemizin kazanımlarına sahip çıkan, kadim medeniyet değerlerimize yaslanan, geleceğe odaklanmış, iyi ve güzel olanı çoğaltmayı hedefleyen bir anlayışın hakim olması için yola koyulduk.

Bu itibarla ömrünün üçte ikisini yani 36 yılını bu şehirde yaşamış birisi olarak, gerek sivil hayatta, gerek siyaset bilimi alanında aldığım eğitimlerde, gerek 25 yıllık kamu görevi ve idareciliklerim sırasında ve gerekse de otuz yılı aşkın bir süre zarfında içinde yer aldığım sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarımda edinmiş olduğum tecrübenin bana yüklemiş olduğu sorumluluğun gereği olarak bu güzel şehrin ve ülkenin siyasetinde sahada yer almak üzere cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Ak Parti’den milletvekilliği aday adaylığına müracaat etmiş bulunuyorum.

Bu benim için uzun soluklu yeni bir süreç. Bu süreç zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacağımız geniş çerçeveli, kuşatıcı ve kapsayıcı bir yol haritasını da içeriyor.

Şehrimizin ve ülkemizin aydınlık yarınlarına küçücük de olsa bir katkı yapmak bizler için onur ve gurur verici olacaktır.

Bu yola çıkarken öncelikle Rabbimize güvendik ve bizi istikametinden ayırmaması duasında bulunduk.

Bu yolda, geleceğin dünyasının gerçek sakinleri ve sahipleri olan gençlerimizin azmi ve enerjisi en büyük yoldaşımız olacaktır.
Yine bu yolda büyüklerin duası, akranlarımızın da paha biçilmez engin ve derin hayat tecrübeleri bize eşlik edecektir.
Daha iyisine ve daha doğrusuna layık olduğumuza inanıyoruz. Ama bunu gerçekleştirecek olanın ancak ve sadece bizim çabamız olduğunu da iyi biliyoruz.

Bu yolda, geleceğe umutla bakan, insanlığı kuşatacak genişliği ve merhameti yüreğinde taşıyan, kısacık ömründe hedefi gök kubbede hoş bir sada bırakmak olan herkesi de yanımızda olmaya, birlikte yol yürümeye, birlikte çile çekmeye davet ediyoruz.
Yol birlikte yürünürse anlamlı, yol birlikte yürünürse değerlidir bizim için.

Süreç içerisinde yol arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma ofisi altında alt birimleri ile şehrimize ve ülkemize politikalar üretmek için kesintisiz bir şekilde çalışacağımızı, elde edilecek sonuçları şehrimizin siyasetinde yer alacak şekilde kamuoyu ile paylaşacağımızı ve önerilerimizin takipçisi olacağımızı buradan bu vesileyle duyurmak isterim.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

Son Güncelleme: 17.03.2023 21:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kor Göz'e 2023-03-18 12:41:28

Secimden sonra gozun acilir. Senin baltalarin dustugu suyu icen inegin kactigi dağ dedigin yandi bitti kul oldu. Tayyip gelince ne degisecek, ayni rant duzeni devam. Senin gozler hala kor

Avatar
KERİM 2023-03-18 13:16:49

Bu Kardeşimizin temiz ve gayretli olduğunu biliyorum. yolun açık olsun güzel insan

Avatar
Doğrucu 2023-03-17 21:27:52

Güzel kardeşim güzel diyorsun iyi diyorsun da, bu dediklerini tercih ettiğiniz siyasi parti de yapabileceğinizi hiç zannetmiyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan partide ne derse o olur. Hem siz daha ne Türkiyeyi ne de dünyayı anlamamışsınız ki, kafanızdaki şaplon ne ise her şeyi ona göre değerlendiriyor ve herkesinde böyle inanmasını istiyorsunuz. Üstelik daha geçen gün karşınızdakilere "lağım faresi" diyen sizsiniz. Yine de başarılar dilerim.

Avatar
GÖREN GÖZ 2023-03-18 10:54:24

TEK YOL İSLAM.MÜSLÜMANA ONUDA SAVUNAN TEK ADAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN.....KİMSE KIVIRMASI HATASIYLA SEVABIYLA ŞU AN BÖYLE KEMAL MI RECEP TAYYİP Mİ TABİİ Kİ RECEP TAYYİP DAĞ İLE ÇAKIL KARŞILAŞTIRMASI

Avatar
KERİM 2023-03-18 13:18:37

Bu Kardeşimizin temiz ve gayretli olduğunu biliyorum yolun açık olsun güzel insan

Avatar
Hacı 2023-03-17 22:26:27

Kardeşim siyasete girip de adını aileni lekeleme, Öyle yüksek perdeden de hiç konuşma Ak parti de Sizlerin iradesi yok Reis diyecek siz el kaldıracaksinız. Öyle dini cümleler kurma Bu ülkede Zina suç olmaktan sizin oylarınızla kalktı. Kurşun Asker olacaksan gel

Avatar
Ahmet 2023-03-18 20:10:08

İthal vekil istemiyoruz desek de aday yaparlar, tıpış tıpış gidip oy verir bizimkiler

Avatar
Capsizlar 2023-03-18 08:27:55

Hic ihtimal vermiyorum ama oldu ki seni aday gosterdiler ve vekil oldun. Ne yapacaksin soylermisin? Ben soyleyim, oglunu , kizini , yegenini ,3-5 akrabani ise aldiracaksin devlette sonra da dinci vakiflara para ve arazi vereceksin. Oldu bitti ? Sizin vekillik anlayisiniz bu. Yazdiklarina gelecek olursak Tayyip Erdogan kazaninca ne degisicek , HICBIRSEY...Sistem ayni , belki sadece bazi bakanlar degisecek o da gostermelik. Ama kriz, yonetimsizlik, liyakatsizlik tam gaz devam edecek.O yuzden milleti oylamayin. Hic sansinizda , capinizda, birikiminizde yok.