65 yaş üstüne sokak izni gelebilir

Koronavirüs tedbirlerinden bazıları ele alınıyor. Bunlar içinde 65 yaş üstüne sokak kısıtlamasının hafifletilmesi de var

25 Nisan 2020 Cumartesi 11:08
65 yaş üstüne sokak izni gelebilir

65 yaş üstüne kısıtlı sokak izni çıkabilir.

Hürriyet’in haberine göre, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları 3 saatliğine ‘izin’ çıkabilir. 65 yaş üstü, maske ve mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek.

Koronavirüs salgınıyla ilgili alınan bazı kararlar tekrar değerlendiriliyor. Buna göre, tedbir kapsamında alınan ilk kararlardan biri olan 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ele alınıyor. Sıkıntıları azaltmak için 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

TÜM VALİLİKLERE TALİMAT

Ramazan ayı boyunca özellikle iftardan sonra şehirlerde kalabalık oluşmaması için valiliklere talimat verildi. Her vali, kendi ilinde kalabalık olabilecek meydan, cadde gibi yerleri gerekirse araç ve yaya trafiğine kapatacak. İftardan sonra insanların belli merkezlerde kalabalık oluşturmalarına izin verilmeyecek.
 

Son Güncelleme: 25.04.2020 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.