CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç’a net bir soruyla başlayalım; Martın sonu bahar da, bahar nasıl gelecek?

Bu soruyu neden soruyoruz, çünkü bugüne kadar yazılı açıklamalar ve vatandaş ziyaretleri aracılığıyla mesajlarını veren CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç henüz projelerini açıklamadı. Oysa seçime çok az bir süre kaldı ve vatandaş CHP adayının Çorum’un sorunlarına dair ne tür çözümler ürettiğini merak ediyor.

Okurlar için kısa bir özetle durumu daha da netleştirelim:

Özgür Kılıç’ın bugüne kadar dikkat çeken açıklamaları arasında yarım kalan Çorum havaalanı inşaatını tamamlama sözü ile yerel yönetim anlayışını özetleyen genel-geçer 15 maddelik ilkeler manzumesi yer aldı. Kılıç, yeni servis ettiği bilgi notunda ise vatandaşın önceliğinin mega projeler değil, geçim derdi olduğunu savundu, büyük maliyet ve kaynak gerektiren mega projelerin Çorumlu’ya sorulmadan yapılmayacağı mesajını verdi. Kılıç, ‘mega’ diye tanımladığı projelere dair ise hiçbir bilgi vermedi. Kılıç’ın kafasındaki ‘mega’ projeden kasıt ne doğrusu merak ediyorum.

ROMANTİK SÖYLEMLER VATANDAŞI TATMİN ETMİYOR

Oysa şehir yaşayan bir organizma. Yani geçim derdi, ekonomik kaygılar, işsizlik sıkıntısı olsa da, bu şehirde sorunlar var ve bundan sonra da çözümlenmezse katlanarak artacak. Öyleyse bir şehri yönetmeye aday olan isimlerin ‘geçim derdi var’ deyip, şehir adına, kentin sorunlarının çözümüne yönelik projeleri seçime sayılı günler kala hâlâ sunmaması, kamuoyuna deklare etmemesi kabul edilemez. Bizler bu şehirde yaşayan insanlar olarak her gün sabah kalktığımız andan itibaren maruz kaldığımız problemlere oyumuzu vereceğimiz isimlerin nasıl çözümler sunduklarını görmek, duymak istiyoruz. Kaynak sıkıntısı olsa da, adayların çözüm üretme kabiliyetini tartmak, biçmek için seçmene zaman vermek gerekiyor.

Çözüm üretme ve sunmaktansa, ‘Çorum’u güzelleştireceğiz’ gibi romantik ve soyut söylemler, kulağa hoş gelebilir ama vatandaşı tatmin eder mi derseniz, sanmıyorum.

Bu arada, Habercim19’un geleneksel seçim röportajları serisinde CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç’la söyleşi talebimiz oldu. Talebimizi birkaç kez yineledik. Kılıç, diğer rakiplerinin adaylık sürecinin tamamlanması ve resmileşmesini beklediğini söyledi. Ancak adaylar kesinleşmesine rağmen söyleşimizi gerçekleştiremedik. AK Parti, MHP ve İYİ Parti adayları ile söyleşilerimizi yaptık. Sayın Özgür Kılıç’la da söyleşi yapabilseydik, kendisine Çorum’la ilgili projelerini soracaktık. Soramadık. Ancak Çorumlu diğer partilerin adaylarının olduğu gibi CHP Adayı’nın da Çorum’a dair düşüncelerini, projelerini duymak istiyor.

MART’IN SONU NASIL GELECEK?

Söyleşi yapamadık madem, Kılıç’a burdan soralım:

*Memleketin şehir içi trafik ve otopark sorununu yönelik çözüm önerisi var mı?

*Giderek içinden çıkılmaz bir hal alan eski dokunun rehabilitasyonuna dair düşünceleri neler?

*Ajandasında Kentsel Dönüşüm Projeleri yer alıyor mu?

*İnşaat Yüksek Mühendisi ve eski bir meclis üyesi olarak sürekli delinen imar planlarına kalıcı tedbirler düşünüyor mu?

*Şehir içi toplu ulaşım, kaldırım işgalleri, parkların işletme sistemi, hava kirliliği, su faturaları, vs. birçok gündelik problemle ilgili planları neler?

*Kent merkezinin içinde kalan çevre yoluna alternatif çözüm önerileri var mı?

*Yerelde istihdamı artıracak ve üretime katkı sunacak projeleri neler?

*Seçildiği takdirde muhalefet belediyesi olarak şehrin ihtiyacı olan yatırım ve kaynağı getirebilmek için merkezi hükümetle ilişkilerini hangi metotlarla geliştirecek?

CHP’nin sloganı ‘Mart’ın sonu bahar… Dertlere derman var’ güzel de, herhalde CHP’nin seçimi kazanmasıyla sorunlar otomatikman çözülmeyecek. Kısacası, Mart’ın sonu bahar da, bahar nasıl gelecek, işte bunu merak ediyoruz. Bilmem anlatabildim mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.