Bakan’dan sprey aşı için önemli sözler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'a karşı çalışılan yerli sprey aşı ile ilgi önemli açıklamalar yaptı.

01 Nisan 2021 Perşembe 00:25
Bakan’dan sprey aşı için önemli sözler

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı açıklama yaptı. 
Bakan Koca, Nanografi Nano Teknoloji AŞ’nin çatı şirketi Ahlatcı Holding’in Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın da destekleyenler arasında yer aldığı yerli sprey aşısı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) desteklediği intranazal yani burun spreyi şeklinde uygulanacak aşının Faz 1 çalışmalarının başlamak üzere olduğunu belirten Bakan Koca, özel girişim tarafından başlatılan, Ankara Üniversitesi başta olmak üzere dört üniversitenin katkılarıyla yürütülen çalışmanın ilk deneylerinin olumlu sonuçlar verdiğini bildirdi.
Koca, şunları kaydetti:

"İntranazal aşının gönüllüler üzerindeki sonuçları beklediğimiz gibi olursa bu aşı, dünyada örneği bulunmayan bir kovid aşısı olacaktır. Hedefimiz, aşıyla toplum bağışıklığıdır. Yükün bu aşamadaki büyük kısmı, bizim, bilim insanlarımızın, sağlık çalışanlarımızın üzerindedir. Bu sorumluluk duygusu, milletimizin salgınla mücadelede dayanıklılığını, tedbirlere uyma isteğini ve yaşama sevincini artırmalıdır."
İntranazal yani burun spreyi şeklinde uygulanacak aşının Faz 1 çalışmaları başlamak üzere. Bu aşı, gönüllüler üzerindeki sonuçları beklediğimiz gibi olursa, dünyada örneği bulunmayan bir COVID aşısı olacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.