Çorumlu hasta Van’da sağlığına kavuştu

Yaklaşık 10 yıldır glomus tümörü sorunu yaşayan Çorumlu hasta Azize Moğoltay, Van'da sağlığına kavuştu.

16 Ağustos 2022 Salı 10:35
Çorumlu hasta Van’da sağlığına kavuştu

Yaklaşık 10 yıldır glomus tümörü sorunu yaşayan ve nefes almakta bile zorlanan Çorumlu hasta Azize Moğoltay, Van Lokman Hekim Hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Çorum'da yaşayan Azize Moğoltay (39) isimli hastanın boyun bölgesinde şişlik oluştu. Bu durumdan şüphelenen Bozkurt'un ailesi, hastalarını Çorum'da bir hastaneye götürdü. Burada yapılan tetkikler sonucunda Moğoltay’ın boyun bölgesinde glomus tümörüne rastlandı. Ancak gittiği hastanelerde ‘masada kalırsın’ denilerek ameliyat edilmedi. Bunun üzerine araştırma yapan Moğoltay’ın ailesi, hastalarının tedavisi için Van'ı seçti. Lokman Hekim Van Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel tarafından yapılan başarılı operasyonun ardından Azize Moğoltay’ın boynundaki tümör başarılı bir şekilde alındı.

GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK TÜMÖR

İHA muhabirine konuşan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel, Azize Moğoltay isimli hastalarının ilk etapta tam olarak rahatsızlığının tanısının konulmadığını belirtti. Gittiği merkezlerde ilk olarak diş apsesi, boğaz enfeksiyonu, lenf bezi gibi tanılar konulduğunu ifade eden Prof. Dr. Başel, “Fakat daha sonra tümör büyüyünce ‘bu ameliyatla çıkarılamaz, masada kalır’ gibi şeyler söylenmiş. Ben 31 yıllık bir hekimim, benim de hayatta gördüğüm en büyük tümörlerden biriydi. Tümörün büyüklüğü yaklaşık 12 santimdi. Zaten dıştan da çok belli olan bir tümördü. Hem dışa doğru büyümüş hem de içe doğru büyümüş. Nerdeyse boğazdaki farinksi de ittirmiş ve oradan da boğaza gitmiş. Muayenesinde de belli oluyordu. Tabi çok zorlandık. Çıkarırken şah damarını da değişmemiz gerekti. Allah’a şükür ciddi bir sorun olmadan ameliyatını yaptık. Yarın da İnşallah taburcu oluyor” dedi.

ÇORUM’DA BİZE ÖLÜMCÜL RİSKLER VAR DEDİLER’

Azize Moğoltay isimli hasta ise yaklaşık 10 yıldır kendisini rahatsız eden tümörün başarılı bir operasyonla alındığını belirterek, “Çorum’da bize ameliyatın ölümcül riskleri var dediler. Fakat biz internetten Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel’i bulduk. Çok başarılı ameliyatlar yaptığını öğrendik. Daha sonra doktorla irtibata geçtik ve buraya geldik. Yapılan başarılı ameliyat sonrası çok iyi hissediyorum” diye konuştu.

Kızının tedavi öncesi çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını anımsatan baba Zeki Moğoltay da ‘masada kalırsın’ denilen hastalarının başarılı operasyonla sağlığına kavuştuğunu belirterek, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Başel’e teşekkür etti.

İHA
 

Son Güncelleme: 16.08.2022 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2022-08-16 13:01:47

Çorum hitit devlet hastanesindeki doktorlar adına çok üzüldüm(!) özellikle siyasetçilerin peşinden ayrılmayan vatandaşa karşı doktorunu haksız yere savunan SİNAN ZEHİR acaba hiç utandı mı? bu durumdan.

Avatar
Vatandaş 2022-08-16 12:31:00

Doktor beyin eline sağlık
Fakat ameliyat gerçekten riskliymiş yani burdaki haberde sanki Çorum’daki doktorlar riskli dedi de aslında çok basit bir ameliyatmış anlamı çıkıyor, öyle değil tabi ki. Sadece doktor bey riskleri göze almış ve çok şükür başarı ile sonuçlanmış

Avatar
Bayindir 2022-08-16 14:20:51

Vanda calisan ve yasayan bir Corumlu olarak Vanimiz ve hekimlerimizle kivanc duyuyorum.. Tum hastalarimiza buyuk gecmis olsun..

Avatar
Yozgatlı 2022-08-17 08:12:43

Sn Vekillerimiz duymasın Sağlıkda birinci bizim hastanemiz diyorlar

Avatar
Çorum 19 2022-08-17 08:15:40

Masada kalsaydım böyle mi konuşacaktin her müdahale öncesi riskler anlatılır bademcik ameliyatının bile riski vardır burada riski kabul etmeyip oraya gidip dünya parayı verdiysen o da senin sorunun

Avatar
Özlem moğultay 2022-08-18 15:12:18

Kimsenin çorumdaki doktorlara birşey dediği yok. sadece ameliyatı gerçekleştiren doktora minnet duyulmuştur çorumdaki doktorlar tanıyı koydu hastayı uyardı Allah tüm hekimlerimizden razı olsun.