Hastane’de son durum

Koronavirüs salgınının teşhis ve tedavisinde Çorum'un tek sağlık kuruluşu olan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son durum...

07 Nisan 2020 Salı 00:50
Hastane’de son durum

Çorum’da koronavirüsün teşhis ve tedavi sürecini Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi üstleniyor.

Koronavirüsle mücadelede il genelinde tek sağlık kuruluşu olarak hizmet veren, geniş fiziki alt yapı ve donanıma sahip olan hastanede, yaklaşık 100’e yakın yatan hasta, geçtiğimiz hafta sonu itibariyle de 52 civarında takip edilen pozitif vaka olduğu belirtiliyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, hastane yönetimi virüse karşı tedbir amaçlı olarak tüm servisleri boşaltarak sadece ilk iki katı diğer hastalara sağlık hizmeti sunmak üzere planlama yapıyor. Taburculuk planlanan hastaların da hekimleri tarafından değerlendirilerek taburcu edilmeleri sağlanıyor.

İKİNCİ HASTANENİN GEREKLİLİĞİ ORTADA

Bu arada Çorum'da eski devlet hastanesinin ikinci basamak sağlık kuruluşu olarak tekrar hizmete açılmasının gerekliliği bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Tokat ve Yozgat örneklerinde olduğu gibi kentte iki ayrı sağlık kuruluşunun bulunması o yörelerde bu tür olağanüstü durumlarda önemli bir avantaj sağlıyor. İki hastaneye sahip bazı illerde hastanelerden birisi karantina hastanesi olarak hizmet verirken, diğer hastane normal sağlık hizmeti sunuyor.

Bugünlerde yaşadığımız olağanüstü süreci hasarsız bir şekilde atlattıktan sonra Çorum’un ikinci hastane yatırımı için hızlı ve kararlı adımları atması gerekiyor.

Son Güncelleme: 07.04.2020 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-04-07 09:10:04

Hastanenin düzgün yapılmadığı ortada olabilir mi ? Binanın yarısından fazlası boşluk