Japon hekimlere KKKA bilgisi

Japon hekimler eğitim programı kapsamında Çorum'a gelerek HİTÜ TIP Fakültesi'nden KKKA hakkında bilgi aldı.

06 Temmuz 2019 Cumartesi 23:11
Japon hekimlere KKKA bilgisi

Hitit Üniversitesi ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen ve HİTÜ Tıp Fakültesi’nin içinde yer aldığı “2019 Training Course on Case Management of Category 1 and Related Infectious Diseases” başlıklı eğitim programının Çorum ayağı gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, AYBÜ(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) ve NCGM (National Center for Global Health and Medicine) iş birliği ile gerçekleştirilen ve Üniversitemiz Tıp Fakültesinin de içinde yer aldığı “2019 Training Course on Case Management of Category 1 and Related Infectious Diseases” başlıklı eğitim programının Çorum ayağı üniversitede düzenlendi.

Program kapsamında Japonya Halk Sağlığı ve Hastalık Kontrol Merkezi ile Japonya’nın farklı bölgelerindeki tıp doktorlarından oluşan heyet, son yıllarda ilkbahar ve yaz aylarında önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere HİTÜ’ye geldi.

Eğitim süresince Rektör Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapsamlı ve faydalı bir Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tecrübe paylaşımı yapıldı.

Acil Servis ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğini ziyaret eden Japon heyeti, konunun uzmanı öğretim üyelerinden, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tanısıyla takip edilen olgular, olguların takip ve tedavisi süreçleri hakkında da detaylı bilgiler aldı.

Konularında uzman konuk Japon heyeti ile ayrıca, geleceğe yönelik işbirliği ve projeler konusunda da görüşmeler yapıldı.

Son Güncelleme: 06.07.2019 23:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.