Koronavirüsü solladı

Çorum ile birlikte çevre illerde KKKA tanısı konulan hasta sayısının arttığı iddia ediliyor.

01 Temmuz 2020 Çarşamba 13:16
Koronavirüsü solladı

Çorum ile birlikte çevre il ve ilçelerinde son günlerde KKKA tanısı konulan hasta sayısının arttığı iddia edilirken, bölgede geçtiğimiz yıl boyunca görülen vaka sayısına bir ayda ulaşıldı. Bu sene diğer yıllara oranla artış gösteren  KKKA konusunda uzmanlar uyarıyor.
Sivas, Çorum, Tokat, Yozgat, Amasya, Gümüşhane, Giresun, Erzincan ve Erzurum illerinde yoğun olarak görülen KKKA vakaları, kene tutunması sonucu meydana geliyor.
Kırım Kongo Korona ile yarışıyor
Bölgede geçtiğimiz yıl kene ısırması sonucu hastaneye başvuran 250 hastaya Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tanısı konulurken yaklaşık 20 kişi bu virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Bu yıl erken görülmeye başlayan KKKA vakalarında 5 kat artış görüldü ve yaklaşık 500’ün üzerinde vaka tespit edildi.
Tedavi altına alınan 12 kişi ise hayatını kaybetti. Uzmanlar, kenenin öldürücülük özelliğinin Kovid-19’a göre üç kat daha fazla olduğunu vurguluyor.
Kenelere karşı ‘Erken Müdahale’ uyarısı!
Prof. Dr. Cihangir Akdemir, “Eğer kene, bünyesinde bizi hasta edici patojeni taşıyor ise yaklaşık 5-6 saat içinde bulaştırmaya başlamaktadır. Bu süre ne kadar uzar ise risk o kadar artmaktadır. Yani ne kadar erken fark edilir ise o kadar iyidir” dedi.

Son Güncelleme: 01.07.2020 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.