Mahmut artık Çorum’da

Çorumlu hasta Mahmut Altın, Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

13 Mayıs 2020 Çarşamba 13:33

Sırbistan’da yaklaşık 40 gündür tedavi gören ve 100 bin kişiden birinde görülen Addison hastalığı teşhisi koyulan 28 yaşındaki Çorumlu hasta Mahmut Altın, Sağlık Bakanlığının tahsis ettiği ambulans uçakla Türkiye’ye getirilerek Çorum Erol olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Mahmut Altın’ıın Belgrad Şehir Hastanesi’ne ilk getirildiğinde tedavisini üstlenen Sırp doktor, onun yeniden ayağa kalkacağını umduklarını söyledi.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Koordinatörü ağabeyi Şehmuz Altın’ın yanına giden 28 yaşındaki Çorumlu Mahmut Altın, kısa bir süre sonra rahatsızlanarak orada hastaneye kaldırıldı. Evli ve bir çocuk babası Çorumlu gence, 100 bin kişiden birinde görülen Addison hastalığı (böbrek üstü bezlerinin salgılama yetersizliği) teşhisi koyuldu. Hemen tedavi altına alınan genç, burada kalp krizi de geçirerek durumu iyice ciddileşti. Yaklaşık 40 gündür tedavisi süren ve yoğun bakımda bulunan Altın için Türkiye’den geçen günlerde kaldırılan ambulans uçak, oradaki doktorların risk görmesi üzerine geri döndü.

AMBULANS UÇAKLA GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, MÜSİAD Sırbistan Temsilcisi Cengiz Tufan ile Sırbistan Büyükelçisi Tanju Bilgiç’in devreye girmesiyle Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçak, dün tekrar Altın için kaldırıldı. Sırbistan’ın Belgrad şehrinde yaklaşık 40 gündür tedavi gören Mahmut Altın, Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği ambulans uçakla sabaha karşı Amasya Merzifon Havalimanına getirildi. Altın, oradan da ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek tekrar tedavi altına alındı.

BUGÜN BENİM İÇİN ÇÖK ÖNEMLİ GÜN

Ağabey Şehmuz Altın’da, heyecanlı olduklarını dile getirerek “Bugün benim için çok önemli bir gün. Kardeşim şu an hastaneden çıkıyor. Hazırlıklarımızı tamamladık. Özel ambulansla havalimanına taşıyacağız. Buradaki doktorlar çok heyecanlı ve havalimanına kadar bize eşlik ettiler” ifadelerini kullandı.

SIRP DOKTOR KONUŞTU

Mahmut’u Belgrad Şehir Hastanesi’nde ilk tedavisini üstlenen Sırp doktor ise şu bilgileri verdi; “Mahmut, bize zor bir durumdayken geldi, Natriyum değerleri çok düşüktü. 98 mmol/l (normal değerleri 135-145), bilinci yerinde değildi ve hafif ateşi vardı.

Bu sebeple Covid-19'dan şüphelendiğimizden dolayı onu metabolik yani endokrinoloji acil durum bölümümüzdeki izolasyon odasına yerleştirdik.

Ilk başta hemen Adison hastalığı yani Adison krizi olduğundan şüphelenmedik, fakat labaratuvar testleri ve başka bilgilere göre hastanın Adison hastalığını yani Hipokortisizm olduğunu anladık. Hipokortisizm tedavisi, hidrokortizon hormonu verilerek yapılır. Hasta hakkında önceden tiroid hastalığı tespit edildiğini bildiğimizden tiroid bezi hormonu yani eltiroksin ilacı da verdik. Hiperton serumlarla tedavi edilen Hipokortisizm hastalığının sonuçlarından biri ve maalesef Mahmut'un başına bu durum gelmiş ve bu nedenle o harekesiz halde sürekli yatıyor.

Durumu iyiye giderken 6 Mayıs durumu kötüleşti, reanimasyon ve tekrar entube ettik.

Fakat şimdi durumu stabil ve biz umuyoruz ki devamlı tedavi ve fizik tedavi ile o yine ayağa kalkar.

Biz onu ayağa kaldırmak için çok acaba gösterdik. Bundan sonra Türk meslektaşlarıma hastayı emanet ediyoruz. Hastayı ilk Kabul eden bendim, şimdi gönderiyorum ama tekrar kahve içmeye bekliyorum.”

Son Güncelleme: 15.05.2020 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-05-14 09:56:35

ALLAH acil şifalar versin. ALLAH tüm hastalarımızın yardımcısı olsun