Tek hastane ile mücadele nereye kadar?

Koronavirüsün alıp başını gittiği şu günlerde Çorum'da tek hastane ile mücadele nereye kadar?

30 Ağustos 2020 Pazar 14:26
Tek hastane ile mücadele nereye kadar?

MUSTAFA DEMİRER

Türkiye geneli ile birlikte Çorum’da koronavirüs salgını aldı başını gidiyor. Bu zor günlerde kişisel tedbirler, kamu önlemleri ile birlikte sağlık alt yapısının güçlü olması gerekiyor.

Mevzuyu sağlık alt yapısı parantezinden açmak memleketin önümüzdeki aylardaki selameti açısından hayati önem taşıyor.

TEK HASTANE YETMEZ

Halihazırda pandemiye karşı tek hastane ile mücadele ediyoruz. Her geçen gün koronavirüs şüphesiyle başvuru sayısı artıyor. Sağlığın yöneticilerinin açıklamalarından anladığımız kadarıyla şüpheli olup test yapılanlar arasında pozitif sayısı da bir hayli yüksek.

Geçtiğimiz gün hastanede düzenlenen bilgilendirme toplantısında yetkililere sorduk: ‘Çorum olarak en kötü senaryoya hazır mıyız?’ Kent merkezinde Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden bahsettiler. Özel hastanelerin kapılarının açık olduğunu ifade ettiler. Bu arada işin uzmanları Göğüs Hastalıkları Hastanesinin fiziki yapı itibariyle elverişli olmadığı görüşünde.

İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYIZ

Hastane bir taraftan normal hastalara sağlık hizmeti sunmaya çalışırken, diğer taraftan koronavirüse karşı savaşıyor. Doluluk oranı arttıkça sistemin sürekliliğinde ciddi aksaklıklar yaşanabilir. Allah muhafaza üstüne üslük bir de büyük kazalar, deprem gibi felâketler olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurursak işin içinden çıkmamız mümkün değil.

HEMEN, ŞİMDİ…

Öz ve az cümle ile; söz konusu Çorum’un sağlığı ise biz eski devlet hastanesini süratle, mümkünse hemen şimdi devreye almalıyız. Bürokratik engeller mi, kaynak sorunu mu veya başkaca prosedürler mi önümüzde engel bilemeyiz. Tek bildiğimiz salgın bu hızla giderse Allah muhafaza kış aylarında bir değil, birden fazla problemle boğuşmak zorunda kalabiliriz.

Memleketi idare eden, sorumluluk taşıyan herkes elini taşın altına sokmalı, eski hastanenin kısa sürede açılması için Ankara nezdinde çaba göstermeli. Çorum’un önünde şu anda en önemli mesele bu zannımca.

Son Güncelleme: 31.08.2020 00:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
garip 2020-08-31 03:58:22

iş yapan insan 10 hastane olsa ne farkeder.içindekini çalıştıramadıktan sonra.

Avatar
vatandaş19 2020-08-30 15:44:25

çok mu zor eski hastaneyi temizlettirip odaları kullanmak. en azından büyük odaları bir sera naylonu ile kapatsan bile eve göndermekten iyidir. 2 günlük işi var o hastanenin. ama bu kafayla bu müdürle bu iş zor.yok izin yok bilmem ne. bakan bile açın dedi. hiçbir yer yoksa da bir iftar çadırı yapıp milleti evine yollamayın

Avatar
vatandaş rıza 2020-08-30 18:19:59

önce zihniyet değışmeli
pozitif olduğumu ögrendikten sonra halk sağlığı hastaneye gitmemi söylüyor.risk değilmi diyorum çözüm yok diyorlar.
hastaneye gidiyorum pozitifim diyorum.herkes pozitif diyorlar.pozitif şüpheli bir arada yani.sonra vaka arttı deniyor.personel hastaneden değil dısardan kaptı deniyor çözüm varmı çözüm referanslı personel rahat etsin diğerleri gebersin zihniyeti

Avatar
Vatandaş 2020-08-30 18:13:35

2 hastanemiz var 1 tanesinde yatacak yer yok diğerinde hasta yok.yeni hastane yapıldığından beri diğeri atıl vaziyette bekliyor ve çürümeye terk edilmiş. Bu kadar israfın hesabını sormaz mı yaradan? Ye hastane rantı uğruna eskisini kapatmak nasıl bir hizmettir? Yqzık vatandaşımın alın terine verdiği vergisine emeğine

Avatar
Emekli saglikci 2020-08-30 21:01:07

Su anda saglik bakanliginin gariban uzmanlari olmasa Erol Olcok hastanesinin nobetleri polikliniklerini donduremezsiniz yeni hastane acilirsa hicbir saglik bakanlik personeli egitim arastirmada kalmak istemez o zaman her branstan 5 6 uzman doktor tayini yapilmasi gerekir saygilar

Avatar
Dt 2020-08-30 22:22:44

Yöneticilerin gündemi sadece ve sadece torpil. Hizmet beklemeyin boşuna.

Avatar
Çorumsever 2020-08-30 20:07:56

Aylardır konuşulan bir konu vatandaşın isteğine bu kadar kayıtsız kalınmaz biriside çıksın desin şu sebeple açmıyoruz diye bizim oy verdiklerimiz bizi duymaz olmuş herkes kulağını kapatmış bu konuda neden acaba

Avatar
Teşekkürler 2020-08-30 22:38:58

Mustafa abi yazı için teşekkürler. Ya bir saçma olay anlatayım size şimdi kamu dairesinde korumak amaçlı bulaş riskine karşı diğer çalışma arkadaşlarını evine gönderiyorlar ama kuruma verilmesi için aile hekiminden rapor al diyorlar. Adam evde tek başına yaşıyor ve gidip bu adamdan aile hekiminden rapor al diyorlar. Bu adamın aile hekimine gitmesi çok saçma. Sağlık müdürlüğü madem bu raporu aile hekimine düşürüyorsa ki taa 3-4 gün sonra düşüyor (yoğunluk normal karşılıyorum burası tabiki) bu sefer aile hekimi rapor vermem diyor şimdi madem bu doğrudan kamu kurumunda ki orada ki sorumlu birim kimse ona düşsün yada yazı işlerine düşşün o yazı ilgili yeri bulur ama şuan biz bu hastalık şüphelilerini zorla dışarı çıkartıyoruz. Whatsapp dan yazıyorlarmış sağlık müdürlüğünden ama herkes whatsapp kullanmak zorunda değil. Kamuda whatsapp da yasaklandı yani kısıtlandı ayrıca şimdi bunları düşününce çarpıklık var bi yerde aynı bu hastahanede olduğu gibi. Bu hastahane yukarıda yazılan yorumlarda da olduğu gibi en azından kovid pozitif olanlar burada yatsınlar. Bu şekilde de hastahanede daha verimli çalışmaya başlar.