Tıp’ta bir kayıp daha

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Arslan’ın İstanbul’a gitmek üzere ilişiğini keseceği öğrenildi.

01 Şubat 2022 Salı 15:38
Tıp’ta bir kayıp daha

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim Üyesi ve Doç. Dr. Sertaç Arslan’ın İstanbul’a gitmek üzere üniversite ve hastane ile ilişiğini keseceği öğrenildi.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurucusu ve müdürü olarak uzun bir süredir hizmet eden Doç. Dr. Sertaç Arslan’ın hastaneden ayrılması da, Çorum adına kayıp olarak değerlendirildi. Arslan’ın İstanbul’a gideceği öğrenildi.

Öte yandan Konuya ilişkin bilgisine başvurduğumuz Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Arslan’ın ayrılışını doğrularken, Hastane Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hizmetlerini sürdüreceğini söyledi.

HASTANE MESLEK HASTALIKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HAKKINDA

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi yaklaşık 4 yıl önce hizmete açıldı. Merkez açılmadan önce bölge ve çevre illerden meslek hastalıkları ile ilgili şüpheli tüm vakalar öncelikle Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi olmak üzere, üç büyük ildeki meslek hastalıkları hastanelerine sevk ediliyordu.. Bunun sonucunda hem hastalar bilmedikleri, kalacak yerleri olmayan büyük bir ilde mağdur oluyor, hem de geçen süreçte iş gücü kaybı ortaya çıkarak ekonomik kayıplara neden oluyordu. Çorum’da 2018 yılından bu yana  uygun altyapı ile etkin şekilde faaliyet gösteren meslek hastalıkları polikliniği Çorum ve çevresindeki geniş bölgede, çalışan sağlığı ile ilgili süreçleri yürütüyor ve büyük illere yapılacak hasta sevklerinin önüne geçilmesi sağlanıyor.

MERKEZİN AMACI

Yapılacak olan araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile meslek hastalıkları alanında gelişmeleri takip etmek, sanayi ve üretimin ana unsuru olan işçi sağlığı, güvenliği ve meslek hastalıkları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirmek, araştırma sonuçlarını uygulamaya aktarmak, meslek hastalıklarının tedavisi ve önlenmesi konusunda çalışmalar yapmak, bölgesel problemler için çözüm üretmek, meslek hastalıklarının önlenmesi konusunda strateji üretmek ve işçileri, işverenleri yönlendirmeye yönelik araştırma ve eğitim çalışmaları yapmak, üretimde kullanılan materyallerde kalite ve standardizasyon denetimleri yapabilecek alt yapıyı oluşturmak, kurumsal ve bireysel taleplere cevap vermek, meslek hastalıklarının önlenmesi, tanı konulması ve tedavisi konularında kurumsal ve bireysel danışmanlık hizmetleri yapmak.

Son Güncelleme: 01.02.2022 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hemşire 2022-02-01 21:44:22

Yakında sadece doktor değil çalıştıracak hemşire de bulamayacaklar.Merkezdeki doktor istifa edip hemşire de tayin isteyip gidince ilçeden doktor hemşire ithal edecekler.Gidişat o yönde.

Avatar
Hekim 2022-02-01 17:07:56

İnanın hıc mutlu degıliz..kimse kalmak istemiyor..sıyasıler elini cekmedıkce çalışan kimse kalmaz..mesut hocam emek verdi..halk memnun bizde memnunduk..mesut hoca da gider yakında..

Misafir Avatar
Tuncay 2022-02-01 22:15:43 @Hekim

Kimin nerede çalıştığı değil.Ne kadar verimli olduğu önemlidir.

Beğenmedim! (14)
Misafir Avatar
Hostes 2022-02-01 20:48:19 @Hekim

Büro neresi?Disiplin mi?

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Öğretmen 2022-02-01 20:29:34 @Hekim

Kayıt Memurunun yaptığı işi hemşireye yaptırırsanız hastanın tansiyonunu kime ölçtürüp,kanını kimi aldırıp,serumunu kime taktıracaksınız?Doktora kim yardım edecek?Hasta nasıl şifa bulacak? Yönetici Ahta vefa işini bitirip herkesi ünvanına uygun olan yerde çalıştıracak ki kimseye iş yükü binmesin.Bunu yapamıyorsa bulunduğu makamı terk edecek.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Acil çalışanı 2022-02-01 19:15:42 @Hekim

Sizler yine kendi işinizi yapıp,arkadaşınıza yük olmuyorsunuz.Kenarda köşede iş yapmayan kendini gizleyen hekim var mı?ben görmedim.Büroda,eczanede vs.vs.yerlerde kendini gizleyip, yatanlarında iş yükünü biz acilde çalışanlar çekiyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
hasta 2022-02-01 17:20:42

Çorum için gerçek kayıp bu işte.Beyefendiği,insanlığı,hastalara yaklaşımı mükemmel.kibir ,ego,kendini beğenmişlik yok.insanlığıda hekimliğide süper.Allah yolunu açık etsin.

Avatar
Vatandaş 2022-02-01 18:16:53

Tıp fakültesi kolay kurulmuyor. Akademik ünvanlı hekim bulmak çok daha zor. Çoru için bu değerli hekimlerin gidiyor olması büyük bir kayıptır. Ama bir gerçek var ki, bu insanlara hak ettikleri değer verilmedi, kıymetleri bilinmiyor. Bütün meslekler değerlidir elbetteki, hizmetlisinden güvenlikçisine, hastabakıcısından hekimimne hepsi degerlidir amma bir hekimle bir guvenlikçi, bir işçi bir tutuldu, kıymetleri bilinmedi malesef. Bu da bir gerçektir ne yazık ki..

Avatar
Hitit Tıp 2022-02-01 21:59:21

Tıp Fakültesi 3-4 yıl önceki parlak döneminin çok uzağında. 2018 yılında Güney Kampüs arazi işleri tamamlanmış, master planı yapılmıştı. Yani tek eksik morfoloji binası ihalesine çıkılmasıydı. Ama 3 yıldır bir şey yok. Aynı şey Diş Hastanesi ve Fakültesi için de geçerli. Sorarsan herkesin suçu atacağı biri var. Ama bizim bildiğimiz yönetici mazeret üreten değil, her şeye rağmen çözüm üretendir.

Avatar
Sağlıkçı 2022-02-01 17:01:10

Yakında Mesut hocada gider..kimse kalmaz.. Hasanpaşa hastanesnde lise.mezununu Erol olcok hastanesne müdür yaptırdı.. liyakat sınıfta kaldı.. yazıklar olsun...

Avatar
Geçici 2022-02-01 20:28:58

Çorumlu yönetemez biraz da tırabzonlu yönetsin denen bir hastanemiz var. Daha iyi günler gerçi hergün esas duruşta sayın vekilimizi karşılıuorlarmış. tüm sorunlar çözüldü.

Avatar
Meslek Hastalıkları Merkezi 2022-02-01 17:44:57

Bu merkez Çorum için çok önemli. Hocamız gitti ama inşAllah faaliyetleri devam ettirilir.