Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi açılmasını onayladı. Hatırlatalım; mevzu 2018 yılından bu yana, yani 2 yılı aşkın süredir konuşuluyor.

İyi haberi geçtiğimiz yıl AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan duyurdu. Ardından hemen alt yapı hazırlıklarına başlandığı bilgisi paylaşıldı.

Onkoloji Merkezi için hastane bahçesine şartlara uygun özellikli bir bina hazırlanacağı, milyon dolar maliyetli PET/CT ve ışın tedavisinde kullanılan radyoloji cihazlarının da Sağlık Bakanlığı’nca temin edildiği belirtildi.

SÖZ VERİLMİŞTİ

Bir taraftan hastane yönetimi bina için proje ve yer hazırlığına giriştiğini açıklarken, diğer taraftan binanın yapımı için hayırseverlerin katkılarının alınması amacıyla AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Evlüce başkanlığında taraflar arasında protokol imzalandı. Merkezin 2020 yılının ilk yarısında hizmete sunulacağı sözü de verildi.

Böylece kanser hastası Çorumlular ve refakatçileri şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak, hem maddi hem de manevi olarak çile ve külfete mahkûm edilmeyeceklerdi.

CİHAZLAR ELİMİZDEN GİDEBİLİR

Araya pandemi girdi girmesine de, öğrendiğime göre, bugün itibariyle ortada somut bir gelişme yok. Üstüne üslük bunlar olmayınca kanser teşhisini sağlayan milyon dolarlık PET/CT ve diğer Radyoloji Cihazı da gelemiyor. Allah muhafaza binanın gecikmesi nedeniyle oldukça pahalı bu cihazlar elimizden kaçarsa şaşırmayız.

SİYASİLERİMİZ NEYLE UĞRAŞIYOR?

Şimdi dikkatli okurlarımız diyecek ki; “Daha dün (geçtiğimiz günlerde) sağlık müdürü sonra da hemen akabinde, hemşehrimiz başhekimin değiştirilmesi gibi konular yazıldı çizildi. Siyasilerimiz neden Çorumlu’nun sağlıkta daha kaliteli ve deyim yerindeyse ‘sağlıklı’ hizmet almasını sağlayacak kazanımlardan çok, yöneticilerin değişimiyle uğraşıyor?”
Valla bu sorunun cevabını biz de okurlarımız gibi merak ediyoruz. Ve AK Parti’nin yerelde temsilcisi İl Başkanı Yusuf Ahlatcı başta olmak üzere Çorum’un vekaletini emaneten taşıyan isimlere soruyoruz; sahi bizim Onkoloji Merkezimiz ne oldu? Gündeminizde Onkoloji Merkezi de var mı?

Ayrıca siyasilerimizin gerçekten sağlık müdürünü, başhekimi değiştirmek gibi fikirleri ve girişimleri varsa, Çorumlu’nun da bunun gerekçelerini bilmeye hakkı var. Ne de olsa ‘biz yaptık oldu’ alışkanlığının sonuçları kamuoyu vicdanında kabul görmüyor, tam tersi itici bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165