Çorum eski stadının yerine planlanan projede son dakika değişikliği ‘şimdi ne olacak?’ sorusunu gündeme getirdi.

Yeni şehir stadı tamamlandı, eski stadyumun alanı Çorum Belediyesi’ne devredildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eski stadyum ve müştemilatının bulunduğu alana kongre kültür merkezi, millet bahçesi, tenis kortu, millet kütüphanesi vs. yapma taahhüdünde bulundu. Ayrıca Çorum Belediyesi’ne eş değerde Çorum veya Türkiye’nin herhangi bir şehrinden hazine arazisi verilecekti.

Yukarıdaki şekliyle özetlediğimiz süreç devam ederken, AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, önümüzdeki Mart ayında eski stadyum alanının ihalesinin yapılacağını açıkladı. Ceylan’ın sözleri Çorum kamuoyuna ‘müjde’ olarak yansıtıldı.

Öğrendiğime göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eski stadyum alanını devralıp millet bahçesi, tenis kortu, kütüphane yapmayı kabul ederken, kongre ve kültür merkezine sıcak bakmıyor. Çorum Belediyesi ise bakanlığın başlangıçta açıklandığı gibi kongre kültür merkezini de inşa etmesini arzu ediyor. Bu arada AK Parti Milletvekili Ceylan’ın ‘müjde’ olarak açıkladığı projenin detaylarında da kongre kültür merkezi yokmuş.

Ankara ve Çorum arasında görüşmeler devam ederken, bakanlık ihale sürecini başlattığında Çorum Belediyesi yönetiminin memlekete diğer hizmetlerle birlikte kongre ve kültür merkezini de kazandırmak için nasıl bir yöntem izleyeceği merak ediliyor.

Bu arada Çorumlu’ya bu konuda defalarca söz veren iktidar milletvekilleri ve il başkanının da sürecin Çorum’un lehine dönmesi için çaba göstermelerini bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165