Aday listeleri 3 Mart’ta kesinleşecek

Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat'a kadar teslim edecek, listeler 3 Mart'ta kesinleşecek.

16 Ocak 2019 Çarşamba 10:34
Aday listeleri 3 Mart’ta kesinleşecek

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday listelerinin verilmesinde uyulması gereken usullere ilişkin kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyelikleri aday listeleri seçim kurullarına 19 Şubat'a kadar teslim edilecek. Bu arada Aday listeleri ise 3 Mart’ta kesinleşecek. Seçim takvimine göre, aday listelerinin kesinleştiği 3 Mart'tan sonra ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde oluşacak eksikliklerin tamamlanamayacağı ancak bu kişilerin seçilmeleri halinde yerlerine kendilerinden sonra gelenlerin seçilmiş sayılacakları bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haberler 2019-01-16 15:44:58

Yapılan habere göre 19 şubata kadar aday isimleri verilecek net ve kesin olarak ta. 3 marta adaylar belirlenecek. Şu anda gösterilen adaylarda değişiklik yapılabilinir mi. Bilen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim