AK Parti’nin liste stratejisi

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için AK Parti’de, çok sayıda ‘siyasi hamlelerin’ görüleceği bir milletvekili listesi hazırlanıyor.

25 Mart 2023 Cumartesi 13:44
AK Parti’nin liste stratejisi

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için AK Parti’de, çok sayıda ‘siyasi hamlelerin’ görüleceği bir milletvekili listesi hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda ilk adımı, kabine üyelerinin tamamını sahaya süreceğini açıklayarak attı. Aday adaylarına yönelik eleme süreci de bu hafta başlatılıyor. Mülakatlardan sonra Cumhurbaşkanı’nın başkanlığındaki üst komisyonda aday adayları tek tek analiz edilecek. Başvurularda gösterilen referansların görüşü alınacak.

81 ŞEHİRDE AYRI DENKLEM

AK Parti bütün stratejisini de hem Meclis çoğunluğunu elde etmek hem de cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmak üzerine oluşturdu. Bunun için başta milletvekilleri listeleri olmak üzere, 81 şehir için ayrı denklem kuruluyor. ‘Tecrübe ve gençlik’ unsurlarının buluşacağı milletvekili aday listelerinde oy potansiyeli olan isimler liste başlarında yer alacak. Bakanların tamamı da liste başından aday gösterilecek. İstanbul’da her bölgede bir bakanın aday gösterilmesi beklenirken, oy oranları açısından kritik olan şehirlerde de yine AK Parti’nin önemli isimleri listenin ilk sıralarında olacak.

İLK SIRA İLLERİ SÜRÜKLEYECEK KAMUOYUNDA KARŞILIĞI OLAN İSİMLERE AYRILACAK

AK Parti kaynakları bakanların olmadığı şehirlerde ‘listenin ilk sıralarının illeri sürükleyecek ve kamuoyunda karşılığı olan isimlere’ ayrılacağını kaydetti. Bakanların aday gösterilecekleri seçim bölgelerinde ise il dengelerinin gözetileceği, belirtildİi.

ADAYLIK BAŞVURUSU YAPMAYANLAR

Adaylık başvurusu yapmayan AK Parti’nin ağır topları da sahada olacak. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olmak istemeyen mevcut milletvekillerine seçimlerde birlikte çalışmak istediğini aktardı. Ayrıca uzun süredir Cumhurbaşkanı ile birlikte yol yürüyen ancak bu dönem aday olmayı düşünmeyen yakın kurmaylara da seçimden sonra yeni hükûmet oluşumunda görev verileceği belirtiliyor. Erdoğan’ın, adaylık başvurusu yapmayan bazı isimlerle görüştüğü ve seçim sonrasını işaret ettiği öğrenildi.

BÜTÜN BAKANLAR MİLLETVEKİLİ ADAYI

Öte yandan; bugüne kadar AK Parti kulislerinde aday gösterilecek bakan sayısının beşi geçmeyeceği konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra bütün bakanların milletvekilli adayı yapılacağının açıklanması AK Parti’de de sürpriz olarak değerlendirildi. Hatta, bakanların neredeyse tamamının ‘aday yapılacaklarından’ haberi bile yoktu. Bakanların, aday olacaklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın televizyondaki açıklamasından öğrendikleri belirtildi.

Kaynak: Haber7

Son Güncelleme: 27.03.2023 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-03-27 11:55:55

Eski liste görürsem asla oy vermem .Zeki gülü herkes biliyor demeye gerek yok O da aynı ..göbeği önde giden millete tepeden bakan teşkilattan bir haber il başkanı dahil zerre oy moy yok…adam gibi adam liste hazırlasınlar oy verelim ..milletle dalga geçmesinler ..

Avatar
Leblebi 2023-03-27 13:40:25

Şerefim namusum üzerine yemin olsun asc kavuncu zeki il başkanı Yusuf koyarlarsa zerre oy vermem bunlar oralara hakkı ile mi geldi sanıyorlar ..asc daha mikrofonda konuşmayı bilmiyor nasıl mühedis olmuş Allah bilir .hepsi ayak kaydırarak gelmişler .dürüst siyasetçi istiyoruz . Bezdi bu şehir bunlardan . Reis bunları bilmiyor mu?

Avatar
Rumuz 2023-03-27 13:01:23

Zeki gülü aday koyan partiye oy verirsem namerdim !

Avatar
iskilipden 2023-03-27 11:53:24

İSKİLİP ÇORUM ARASI aydınlatma sorunu var. Kızılırmak İskilip arası yol yapımı bekliyor. bitirilecek idi bitmedi Ankara İskilip arası da hakeza aynı şekilde. Aday adaylarına duyurulur. İskilip Tosya yolu henüz 5 km yapıldı kalan bölüm için harekat yok. bekliyor lütfen ilgilenelim. Meslek Yüksek okulu onu konuşmaya gerek yok -ÇÜRÜK İMİŞ-

Avatar
Kenann 2023-03-27 13:16:54

Benim listem.
1. Ahmet Sami Ceylan
2. Mehmet KARADAĞ
3. Murat YILDIRIM
4. Adını unuttum affetsin Kadın kolları başkanı Evladını feda eden..

Misafir Avatar
Demirci 2023-03-27 14:17:39 @Kenann

düşmansın anlaşılan Ak partimize sen arkadaş... bu ne biçim liste. zaten daha kadın kollarının adını bile hatırlamamışsın. İnsan internetten bir bakar da görür.

Beğenmedim! (0)
Avatar
HAS ÇORUMLU 2023-03-27 18:37:08

ASC kesinlikle aday yapılmamalı, Yusuf Ahlatcı kesinlikle aday yapılmamalı.
Kavuncu, Oğuzhan Çorum'a hiç bir şey vermedi.
İçlerinden sadece Lütfi Akça iş yapar.
Gerisini at çöpe

Avatar
yaydiğinli 2023-03-27 15:04:41

1 zekeriya ışık
2 zekeriya ışık
3 zekeriya ışık
4 zekeriya ışık

Avatar
Muhtar 2023-03-27 15:05:07

Bu partide hakkıyla liste yapıldı mı ?
Nerede zerre harcamayan kim varsa listeye koydular.
Zengin ettiler .emmisi dayısı olanın partisi oldu .
Allah korusun reise bir şey olsa ilk ak partiyi terk edecekler mevcut liste yusuf da dahil .dava şuuru yok ..ilk önce Ak Partili olun
Reisçi degil ak partili olun ..Reise ben Tayyipçiyim deseniz sizleri kovar ..partili olun der .Reis teşkilat adamıydı ..bu mevcutlar onun bunun adamı..Ak Parti ile hiç alakaları yok..Yusuf kendi iline ak partiye oy vermeyecek adamları doldurdu ..bir de bunlar cıkıp vekil mi olacaklar ..güldürmeyin Allah aşkına ..2001 den bu zamana bakın kimler adam gibi partili ..külcüye değinmek dahi istemiyorum şehrin kasasını ne hale getirdi ..ilk Ak Partili olun ..Ak Parti için de akplisiniz siz ..Reis sizi direk silmeli