Belediye kendi elektriğini üretecek

Belediye ‘den 13 milyon TL’lik rüzgar santrali yatırımı.

24 Eylül 2013 Salı 23:13
 Belediye kendi elektriğini üretecek

Belediye ‘den 13 milyon TL’lik  rüzgar santrali yatırımı. 

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, rüzgar santrali kurduklarını açıkladı. Sessiz sedasız önemli bir çalışma yürüterek, son aşamasına geldiklerini söyleyen Belediye Başkanı Külcü, “4 bin megawattlık 4 direkli bir rüzgar santralimiz olacak.” dedi.

Merkez İlçe Danışma Toplantısı’nda kamuoyuyla ilk kez paylaşacağı bir yatırımın müjdesini vermek istediğini söyleyen Külcü, Samsun’un Ladik İlçesi’nde 50 dönümlük bir tarla satın alarak, rüzgar santrali için adım attıklarını duyurdu.

4 rüzgar tribününden oluşan bir santral inşa edeceklerini ve maliyetinin 13 milyon TL olduğunu aktaran Külcü, yıllık 4 milyon TL gelir elde edecek sistemin, 15 yıllık süre içerisinde Çorum Belediyesi’ne yaklaşık 80 milyon TL kazandıracağını söyledi.

Külcü, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi; “Belediye olarak rüzgar santrali kurmak üzere bir çalışma yapıyoruz. Samsun’un Ladik İlçesi’nde 50 dönümlük bir tarla satın aldık. 4 rüzgar tribününden oluşan direklerimiz olacak. 4 megawatt elektrik üreteceğiz. Elektrik üretimi için hazırlanan kanundan önce biz her zaman önde gidenlerden olmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Gerekli araştırma ve etütlerimizi bitirdik. Yakında sözleşmemizi yapıp inşaat çalışmalarına başlayacağız.

250-300 bin TL aylık elektrik faturası ödüyoruz. Yılda 4 milyon TL’lik elektrik üretimi yapacağız. Maliyeti 13 milyon TL olan bu yatırım İller Bankası ya da Kalkınma Bankası tarafından karşılanacak. Belediyemize 80 milyon TL’lik kaynak kazandırmış olacağız. 





Son Güncelleme: 24.09.2013 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.