Çanakkale öyle bir zaferdir ki…

Çorum Milletvekili Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı...

18 Mart 2015 Çarşamba 10:45
 Çanakkale öyle bir zaferdir ki…


Çorum Milletvekili Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.


Tarihin altın sayfalarını eşsiz zaferleriyle süsleyen aziz milletimizin en değerli kahramanlıklarından birini destanlaştırdığı Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü ve Şehitler Günü’nü yaşadıklarını belirten Yıldırım, açıklamasında şöyle dedi:  


“Çanakkale öyle bir zaferdir ki; yedi düvelden kopup gelen, en üstün silah güçleriyle bir milleti tarihten tamamen silmek isteyen devletlerin ortaya koydukları gücün yerle bir oluşunun ve geldikleri gibi dönüşlerinin hikayesidir. O sebeple Çanakkale milletimiz için bir övünç ve gurur günüdür.


Çanakkale toprağın kara bağrına sıradağlar gibi düşen 250 bin şehidin adıdır. Çanakkale varoluşun öyküsüdür. Çanakkale hasta adam tabiriyle küçücük bir kara parçasına hapsedilmek istenen bir milletin yeniden ayağa kalkışı ve bir atımlık barutuyla dünyaya meydan okumasının örneğidir. Bu millet özgürlüğü için, hürriyeti için, dini için, vatanı, toprağı için dün Çanakkale’de ve başka yerlerde kanını toprağa ve denize akıtmaktan nasıl çekinmediyse bugünde vatanına, milletine, dinine, özgürlüğüne yapılacak her türlü saldırıya karşı elindeki imkânlarla mücadele etmekten asla çekinmeyecektir.


Bu büyük zafer sıradan bir zafer değildir. Bizzat bir milletin yekvücut, tek ruh olarak el ele kazandığı bir zaferdir. Bu zaferde bu topraklar üzerinde yaşayan her insanın hakkı vardır. Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in, Arnavut’un, Arap’ın ortak zaferidir Çanakkale. Bu zafer için nerede ise her aileden bir insan orada şehit düşmüştür. O sebeple bugün aynı zamanda Şehitler Günü’dür.


Bu büyük zaferi bir asır sonra tekrar o günkü tazeliğiyle damarlarımda dolaşan kan gibi yüreğimde hissediyorum. Çanakkale’de toprağa düşen bedenlerin vatana ve millete verdiği ehemmiyetin bilinciyle ülkemizin huzur ve güveni için hükümetimiz ve biz TBMM üyeleri her türlü fedakârlığı göstererek, milletimizi arzu ettiği medeniyet seviyesine yükseltmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine uzanan namert elleri, paralel oluşumları da hem milletimizin hem de devletimizin bağrından temizliyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Çanakkale’de şehit düşen nice yiğitleri minnet ve şükranla yâd ediyor, bugün de vatanın her sathında gece gündüz görev yapan Mehmetçiklerimizi ve bu mücadeleden çıkan Gazilerimizi selam ve muhabbetle anarak, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”



Son Güncelleme: 18.03.2015 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.