CHP’den saldırıya kınama

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeline yönelik çirkin saldırı kınadı.

04 Şubat 2022 Cuma 16:46
CHP’den saldırıya kınama

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeline yönelik çirkin saldırıyı kınadı, ardından İskilipli Atıf Hoca’yı hainlikle suçlayıp, vefat yıldönümünde kabri başında düzenlenen anma programın katılan devlet erkanını yadırgadıklarını ifade etti. Tahtasız, açıklamasının devamında ise birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimizin ortak değeri olduğunu vurgulayarak cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına, ülkemizi bölmeye, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Samsun’da birilerinin Atatürk anıtını yıkmaya çalışırken, Çorum’da da devlet erkanının resmi bir törenle Cumhuriyet düşmanı, vatan haini bir kişi için anma töreni düzenlediğine dikkati çeken Tahtasız, “İslam’ın kilidinin anahtarını İngiltere’nin güvenilir eline teslim etmekte, İslam alemi için hiçbir tehlike yoktur” diyen bir hainin devletin yöneticileri tarafından anılmasını yadırgadıklarını kaydetti.

Samsun’da hain emeller besleyen kişi veya kişilerin Atatürk anıtını yıkmaya çalışasını sert dille kınayan Tahtasız, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Samsun meşale bir şehirdir. Bu şehri ve benzeri şehirleri provokatif eylemlerle gündeme getirme ve huzur bozma girişimleri milletimizin ferasetiyle boşa çıkacaktır. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Açıklamasında merhum İskilipli Atıf Hoca için de çok sert ifadeler kullanan Tahtasız, Çorum devlet erkanının andığı İskilipli Atıf Hoca’nın gerekçeli idam kararında (3 Şubat 1926) 2 suçtan yargılandığı görüldüğünü, bunların “Halkı isyan ve irticaya teşvik” ve “Milli mücadeledeki ihanet bildirileri” olduğunu savunarak, “Anayasa kitapçığımızda belirtildiği şekliyle “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Hiç kimse kaynağını anayasadan almayan bir yetkiyi kullanamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. Sizleri; kişisel düşüncelerinizi bir kenara bırakarak tüm toplum kesimlerine eşit, birleştirici, kimseyi incitmeden davranmaya, kanun ve yasalara uymaya davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2022-02-04 17:52:21

Atıf Hoca kadar taş düşsün kafanıza kurban olun atıf hocanın ayağına.

Avatar
Atıf hoca 2022-02-04 17:56:16

Atıf hocanın adını ağzına almadan önce ağzını çalkala tahtasız dengesiz.

Avatar
Onuncu köyden bir deli 2022-02-04 21:40:39

Syn Tahtasız Çorum'da soruşturması aşamasında olan bir il genel meclisi üyesinin olayı ilgili de kınama yayınlayacak mısın ? Aynı olay CHP de yaşansa idi şimdi sizi yerden yere vururlardı ? Peki siz olayı bilmenize rağmen neden susuyorsunuz? İl genel meclisindeki üyeleriniz bilmesine rağmen neden susuyor?

Avatar
Çorumlu 2022-02-04 22:25:57

Atıf hoca hain değildir, üçlü çetenin katlettiği din mazlumudur. Ona hain diyenler ya 1-tam cahildir, 2-yada islam düşmanı bu tahtasız efendide hangi seçeneği istiyorsa onu seçsin

Avatar
Kuvayi milliye 2022-02-04 22:42:58

Heykel yıkmayı bile beceremeyen adamlar Atatürk türkiyesini mi yıkacak? Atıfın vatan hainliği tescilli. Yunan ordusu için bildiri yayınlayan adama şehit diyorlar. 1 tek kurşun atmamış düşman aleyhinde bir tane yazı yazmamış bir korkak

Avatar
Mehmet 2022-02-04 20:20:19

Saldırı iki sarhoş tarafından yapılmış.

Avatar
Okur 2022-02-04 21:32:46

Samsun emniyetinden yapılan açıklamada faillerin sabaha içtkleri ayrıca uyuşturur u kullanmaktan ve başka suçlardan bol miktarda sabıkka kayıtlarının olduğu BELİRTİLMİŞ.CHP li başkan güzel bir orta buldu ama golü yine kendi kalesine attı. Şaşırdık mı tabi ki hayır.

Avatar
çorumlu 2022-02-05 11:35:04

hain=kutsallarımıza ,dinimize kitabımıza saldırıp onları yok etmek isteyen, güzel vatanımızı değişik sistem ve yöntemlerle yıkmak isteyenlerle birlikte bunları savunanlar yanlarından ayrılmayanlar din ve vatan hainleridir.