CHP’nin hedefinde yine Aşgın vardı

CHP Belediye Meclis Grubu basın toplantısı düzenledi, meclis toplantısında dillendirilen konuları yeniden gündeme getirdi.

08 Temmuz 2020 Çarşamba 01:00
CHP’nin hedefinde yine Aşgın vardı

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Belediye Meclis Toplantısı’nda görüşülen konuları parti binasında düzenlediği basın toplantısında yeniden değerlendirdi. Belediyenin bütçe ve yatırımlarda tutarsız olduğunu iddia eden Yılmaz, CHP grubuna yönelik eleştirilere de cevap verdi.


CHP’den yapılan açıklamaya göre, parti binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz’ın yanı sıra partinin meclis üyeleri de katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Tuncay Yılmaz, “Üç ana başlıkta Çorum kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştık. Bunlardan birincisi yeni açılan yola CHP iki kez merhum Recep Camcı isminin verilmesi için önerge verdi. AK Partili arkadaşlarımızın oylarıyla reddedildi. Daha sonra oraya Recep Tayyip Erdoğan ismi verildi. O caddeyle ilgili belediye yönetimine Çorum Belediyesi ile Milli Eğitim arasında yapılan bir protokol var mı?
Bu protokolde, Çorum Belediyesi bir İmam Hatip Okulu yapıp Milli Eğitime devrettiği taktirde Milli Eğitim bu yolun sonundaki İmam Hatip arazisini Çorum Belediyesine verecek maddesi var mıydı?
Başkan böyle bir protokolün olduğunu ve maddelerinin revize edildiğini söyledi. Lütfen ilk yapılan protokolü Çorum kamuoyuyla paylaşın. Revize ediliyorsa bu maddeleri de paylaşın. O bölgenin yeşil alan ihtiyacı var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünün imam hatip arazisinin Çorum Belediyesine devretmesi gerektiğini ve o alanın imara açılmadan yeşil alan, o bölge insanının kullanacağı kültür evleri gibi amaçla kullanılması gerektiğini önerdik. Mevcut yönetimden Çorumlunun hakkına sahip çıkmasını duygusallığa yer vermeden anılarımız var diyerek hareket etmemesini istiyoruz. Belediye anılar üzerinden yönetilemez. Rant dediğimiz kelime toplum yararına olursa bütün şehri ilgilendirir kişiler yararına olursa tehlikelidir” dedi.
PROMOSYON FARKI SORUSU
Yılmaz açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Çorum Belediyesinin maaşlarını alacakları bankalar ile ilgili çıktıkları promosyon ihalesi. İhale sürecini konuşmuştuk. Çorum Belediyesi bir defa ihaleye çıkıyor ihale iptal ediliyor. İkinci kez ihaleye çıkıyor ve biz şu soruyu sorduk. Bir devlet bakası ihaleden çekildiği halde promosyon ihalesi Vakıf Bank’a mı verdiniz. Personel şirketindeki memurlarda norm kadardaki memurların maaşları farklılık göstermezken alınan promosyon neticesinde neden promosyon geliri farklılık gösteriyor. Bir grup çalışan 5 yıllık çalışma neticesinde 4 bin 500 TL promosyon alırken, bir grup çalışan 2 bin 500 TL almaktadır. Promosyonda bir adaletsizlik yok mudur? Biz yine de tekrarlıyoruz. Yaptığınız sözleşme Vakıbank’ın ihaleden çekilmesine rağmen mi imzalanmıştır.? Bir başka özel banka teknik nedenlerden dolayı mı elendi? Ve çalışanlar arasındaki promosyonlar neden yüzde 50 fark gösteriyor.
PANDEMİ SÜRECİ
Bir diğer sorumuz ise şu idi ve ona hiç değinilmedi. Belediye elinden geldiğince birtakım işletmelere destek olmaya çalıştı. Pandemi sürecinin Çorum Belediyesi’ne maliyeti nedir? Çorum Belediyesi maske üretimi için bir makine aldı. Toplam bu şehrin insanlarına dağıtılan maske adedi nedir? Üretilen maske talebi karşıladı mı? Yetmedi ise maske alımı ile ilgili bir ihale yaptınız mı? Yaptıysanız ne tutar ödediniz? Alımdaki maskenin birim fiyatı nedir? Başkan pandemi ile ilgili hiçbir suale yanıt vermedi.
Belediyeler bir yıl boyunca yapılanları raporda kayıt altına alır. Denetim Komisyonu vardır. 3 AK Partili 2 Cumhuriyet Halk Partili üye tarafından bir rapor hazırlanır. 2019 yılına ait denetim komisyonunda Şentürk Gülnaz ve Nazik Bulut arkadaşımız partimiz adına denetim faaliyetini yerine getirdiler. CHP Meclis Grubu bu rapora şerh koymuştur. Belediyenin harcama ve gider kalemlerinin düzgün adil yapılmadığını kanaatine varmıştır. Üç sayfalık bir şerh raporu sunulmuştur.”
Toplantıda hem esnaf hem de vatandaşların yararı için verdikleri önergenin kabul edilmediğini vurgulayan Tuncay Yılmaz, “Pandemi sürecinde indirim yapılan su paraları ile ilgili meclise öneri sunduklarına değinerek, “1 Haziran’dan beri Çorumlu yüzde 10 pahalı su içmeye başlamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu olarak yapılan yüzde 10’luk zammın bir yıl ertelenmesi ile ilgili bir önerge sunduk. Milliyetçi Hareket Partisi Grubunun desteklerine rağmen AK Partili arkadaşlarımızın oylarıyla reddedildi. Çorum halkı bunu bilsin” dedi.
Yılmaz, taksici esnafının ve servisçilerin mağdur olduğunu ve onlardan alınan paralarında bir yıl ertelenmesini istediklerini, ancak yine MHP Grubunun desteğine rağmen AK Parti Ggrubunun oylarıyla önerinin reddedildiğini hatırlattı.

Son Güncelleme: 08.07.2020 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uysal 2020-07-08 03:03:42

Tuncay bey basit siyaset yapıyorsun .

Avatar
Mütayit 2020-07-08 10:00:09

Ah Tuncay abim canım abim benim. Sana aldığım takım elbiseyi niye giymeyorsun abim ? Çeklerin yazıldı beni mahvettin ama olsun abim az işimi halletmedin belediyede.

Misafir Avatar
takım elbise,çeklerin yazılması,belediyede i 2020-07-08 14:06:18 @Mütayit

Bu muhabbetin sonu,rüşvet mi verdin?sorusuyla biter.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mürşidi Kamil 2020-07-08 10:10:00

Aman aman Çrumda da İstanbul'daki gibi her şey güzel olmasın.Daha 1 yıl olmadan haliçi bok çukuruna çevirdiler. İstanbul tankerle su içme dönemine geri döndü.

Avatar
ciddiyet 2020-07-08 09:16:40

istanbul da bile yapmama töreni yapan bir zihniyet. biz tankerin arkasında su sırası beklemek istemiyoruz kardeşim. kendi karanlık geçmişinize bakın

Avatar
Vanlıkoyboy 2020-07-08 16:05:24

Ulan Tuncay gazi 6. sokakta kılıksız adamlarla sabah akşam ne işin var bi söylesene koç ?

Avatar
Vatandaş 2020-07-08 16:24:01

Troller iş başında.

Avatar
Dürüst 2020-07-08 18:47:49

YALANCI Ekrem, hastane yolunu, yapmadı, Belediyenin görevi, bulaş olsun diye uğraştı sefer sayısını azalttı cogaltacagi yerde otobüslere dezenfektan koymadı otobüsleri çürümeye terk etti ahmaklar daha anliyamadi.

Avatar
Dürüst 2020-07-08 23:07:06

Dürüst tam pandeminin başladığında YALANCI ekremimamoglu otobüsleri doldurdu insanlarla Çorum'da boş geçti otobüsler kimi zaman iki kişi ile gitti.defalarca görmüşümdür, İstanbul örnek olması gerekirken CHP hiç bir zaman yatırım projesi konuşmaz, hep eleştirir.

banner165