Yola giden İHL için yeni gelişme

Belediye Meclisi'nde yola giden merkez İHL binasında yapılacak yeni çalışmalar gündeme geldi.

02 Temmuz 2020 Perşembe 15:19
Yola giden İHL için yeni gelişme

Belediye Meclisi’nin bugün yapılan Temmuz ayı toplantısında yol çalışmaları kapsamında gündemde olan merkez imam hatip lisesi için yeni gelişmeler olduğu açıklandı.

Gündem dışı söz alan CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz’ın sorularına cevap veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Erol Olçok imam Hatip Lisesi’nin iki katlı binasının eğitim-öğretime devam edeceğini, yanındaki 5 katlı okul binasının yıkılarak 16 derslikli yeni okul yapılacağını açıkladı.

İşte Aşgın’ın açıklaması;

“Yol çalışmaları kapsamında imam hatip lisesinin eski ortaokul binası yıkıldı. Eski vakıflar yurdu kamulaştırılacak. Bahçedeki kantin vs. yıkılacak. İHL bahçesine sonradan yapılan 5 katlı okul binası yıkılacak. Milli Eğitim Bakanlığı marifetiyle 16 derslikli şehrin ruhu ve tarihi misyonuna uygun bir 16 derslikli yeni bina yapılması hedefimiz. İHL’nin 1950’li yıllarda inşa edilen ilk binası olan lise binasının tarihi misyonuna uygun olarak yerinde kalmasını arzu ediyoruz. Bakanlıkla protokolleri yeniliyoruz. Yolun sağ tarafı yine İmam Hatip olarak kalıyor. Eski vakıflar yurdu şu an sağlık hizmeti verilen bina kamulaştırılacak. Yolun sol tarafında yeni projeler üreteceğiz.” Dedi.

Son Güncelleme: 02.07.2020 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ebu'l Furkan 2020-07-02 20:59:20

Yolun sol tarafı cami bahçesine dahil edilebilir.