COJEP’ten Uslu’ya ziyaret

Uluslararası Eşitlik, Adalet ve Barış Konseyi (COJEP) Genel Başkanı Ali Gedikoğlu, COJEP Türkiye Temsilcisi Ali Güneş’le...

16 Aralık 2014 Salı 17:03
 COJEP’ten Uslu’ya ziyaret


Uluslararası Eşitlik, Adalet ve Barış Konseyi (COJEP) Genel Başkanı Ali Gedikoğlu, COJEP Türkiye Temsilcisi Ali Güneş’le birlikte Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdiler.


Uluslararası Eşitlik, Adalet ve Barış Konseyi Genel Başkanı Ali Gedikoğlu, ziyaretinde konsey hakkında bilgiler vererek, “Merkezimiz Strazburg'da bulunmaktadır. COJEP International, 14 ülkede resmi temsilciliği olup, 22 ülkede temsil edilmektedir. 50 ülkeden Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği halindedir. Cojep, BM ECOSOC ve Avrupa Konseyi katılımcı statüsü elde etmiş ve UNESCO üyesi bir organizasyondur. Dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin ırkçılık, ayrımcılıktan, islamofobiden arındırılmış, barış içinde ve bir arada eşit yurttaşlar olarak yaşamayı ilke edinmekte, demokratik hakları ve sorumlulukları kullanarak yaşanılan ülkelerde ekonomik kalkınma ve yönetimde itici güç olmayı amaçlamaktadır.” dedi.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yaptıkları çalışmalardan dolayı başarılar dileyip, Avrupa'da İslamofobinin arttığı bir dönemde kuruluşun çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.


Uslu, “Sivil Toplum Örgütü olarak dünyada adalet ve merhametin egemen olduğu yeni bir medeniyet çabasına ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Bu bağlamda çoğalmak-çoğaltmak telaşı yerine adil bir paylaşımı önceleyecek bir anlayışa ve sorumluluğa evrilmemiz gerekiyor" diye konuştu.





Son Güncelleme: 16.12.2014 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.