Çorum’un potansiyeli yüksek, destek şart

İYİ Parti Samsun Milletvekili Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Çorum Orğganize Sanayi Bölgesi’nde işadamları ile bir araya geldi.

24 Mayıs 2021 Pazartesi 19:41
Çorum’un potansiyeli yüksek, destek şart

İYİ Parti Samsun Milletvekili Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Çorum Orğganize Sanayi Bölgesi’nde işadamları ile bir araya geldi. Usta, Çorum’da çok ciddi bir sanayi potansiyeli olmasına rağmen gerekli alt yapı desteğini alamadığına söyledi.

Çorum’un kalnımsanını bölgesel kalkınmaya önemli katkı sağlayacağını belirten Usta, “Çorum’un sanayi alanında çok ciddi bir potansiyeli var. Çorum sanayisi iyi bir ivme yakalamasına rağmen, son yıllarda ivmeyi sürdüremedi. Çorum’a destek verilmesi durumunda bugünkü durumundan çok daha iyi durumda olacaktır. Çorum kalkınırsa bölgede kalkınır. Bu kalkınmadan Amasya’da, Yozgat’ta, Samsun’da faydalanır.” dedi Potansiyeline rağmen sosyal gelişmişlik endeksinde Çorum’un 50.sırada yer aldığını aktaran Usta; Çorum’un çok daha ileriye taşınması lazım. Birkaç tane önemli yatırım projesi var. Biz de İyi Parti olarak Çorum’un bu önemli yatırımlarını mecliste gündeme getiriyoruz ama çok fazla mesafe alınamadı. Çorum’un limana bağlayacak demiryolu ile havaalanına ihtiyacı var.” dedi.

MAKRO EKONOMİYE DEĞİNDİ

Türkiye’de makro ekonomik gelişmelere değinen Usta, Türkiye’nin ekonomik olarak bir sıkışma içinde olduğunu belirten Usta; “Türkiye’de son 7 yıldır kişi başına düşen milli gelirde fakirleşme devam ediyor. AK Parti zamanında bir dönem güzel bir ivme yakalanmıştı ama bu ivme devam ettirilemedi. Türkiye’nin ekonomik sorunları pandemiden önce başlamıştı pandemi ile birlikte sorunlar biraz daha arttı. Türkiye ekonomik olarak sıkıştı. Türk lirası korumasız halde. Bir ülkenin parasını koruyacak iki tane unsur vardır. Bunlardan birincisi rezervlerdir. Güçlü bir rezerviniz varsa paranızı korursunuz. İkincisi ise faizdir. Eksi 60 milyar dolar rezervimiz var. Faizlerde ise %19’larda. Dünyada faizler eksilerde iken bizde yüzde 19’larda. O yüzden Türkiye’nin sorunları yapısallaştı. Küçük dokunuşlarla halledebilecek sorunlar değil. Büyük yapısal reform ajandanızın olması lazım.” diye konuştu.

Erhan Usta, OSB toplantısından sonra toplantıya Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-05-25 21:31:30

HAVAALANI VE YHT ÇORUM'a yapılırsa ÇORUM Büyükşehir olur.Bölgemizde İhracat lideriyiz,Çorum HAVAALANI ve YHT 'ni çoktan hak ediyor. Hakkımızı yediler ve aldıkları oylar HARAM dır.

banner165