Karadağ’dan iki önemli açıklama

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Beyaz Mikrofon'da havaalanı ve hızlı tren konusunda açıklama yaptı.

25 Ekim 2018 Perşembe 12:32
Karadağ’dan iki önemli açıklama

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ Umut Radyo’da yayınlanan Beyaz Mikrofon programına canlı yayın konuğu oldu.

Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Karadağ, İl başkanı olarak günün 24 saati tüm hemşerilerinin her türlü konuda kendilerine rahatlıkla ulaşabildiğini belirterek, “Sadece partimize oy veren değil 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenmeye, dertlerine derman olmaya gayret gösteriyoruz.”dedi.

Karadağ, konuşmasında belediye başkan adayları, yatırımlar, havaalanı, hızlı tren, Koçhisar, Kırkdilim, kırsala hizmetler, turizm, teşkilat çalışmaları, arasta ve turizm konusunda açıklamalar yaptı.

HAVAALANI TALEBİ

Beyaz Mikrofon programında Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Karadağ, “Şehrimiz eninde sonunda bir hava alanına mutlaka kavuşacaktır. Çünkü bu konuda bizim irademiz var. Önceki il başkanlığım döneminde Çoruma gelen Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza bu talebimizi bizzat ilettim. Merzifon havaalanı önüne isim olarak Çorum’un eklenmesine ben karşı çıkmıştım. Şöyle ki bizim talebimiz Çoruma havaalanı yapılmasıdır. Çünkü oraya Çorum ismini koyduğumuz zaman. Zaten sizin havaalanınız var denilecekti. Dolayısıyla bu isim verilmesin dedim. Bizim bu talebimiz yerine gelecekse de uzun vadede mutlaka gelir.”

HIZLI TREN

“İş adamlarımızın birinci önceliği havaalanından ziyade hızlı tren ve yük trendir.” diyen Mehmet Karadağ, şunları söyledi; “Bu konu bizim çok önemli. Şu anda zemin etüdü çalışmaları devam ediyor. Şöyle bir algı var. Sanki Çorum’a hızlı tren çalışması yok diye. Tam tersine. Çorum’a hızlı tren çalışması başlamış bulunuyor. Ve 20 milyon zemin etüdü çalışmasına para ayrıldı. Bu konuda şöyle bir hassasiyetimiz var. İktidar partisi olarak biz yüksek hızlı tren istemedik. Şunun için. Yüksek hızlı trende yük taşımacılığı olmuyor. Ama hızlı trende hem yük taşımacılığı, hem de yolcu taşıyabiliyorsunuz.  Biz hem hızlı tren hem de yük, kargo taşımacılığı yapacak olanı tercih ettik. Yani artık işadamlarımız Samsun, Mersin, ya da İzmir limanına hızlı trenle sevkiyatlarını ulaştıracak hem de vatandaşımız yolcu olarak taşınacak”

EN ÇOK ÖNE ÇIKAN TALEP HIZLI TREN

İl teşkilatı olarak Çorum’un sorunlarıyla ilgili yaptıkları raporlama çalışmasında en çok öne çıkan talebin hızlı tren olduğunu belirten Karadağ, “İş adamlarımız ve vatandaşlardan gelen talepte hızlı tren birinci sırada yer alıyor” dedi. Kent merkezinde ise en önemli sorunun trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Karadağ, “İktidar olduğumuz günden beri 16 yıl geçti. Özellikle şehrimizde araç sayımız çok arttı. Önceden her evde ya 1 tane araç bulunurdu ya da yoktu. Ama artık aile fertlerinin ayrı ayrı arabaları var. Her evde iki üç araç olmaya başladı ve haliyle bu yükü Gazi ve İnönü Caddeleri’nin kaldırma şansı yok. Sağ olsun belediye başkanımız gayretli çalışıyor. Yan yollarla şu anda ana arterlerdeki trafik sorununun çözümü hususunda en önemli yapılan çalışma özellikle ana arterleri rahatlatacak yolların açılması."

Son Güncelleme: 25.10.2018 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum lu 2018-10-25 22:05:56

Çorumu bilmeyen yeterince tanımayan birine fikrini sormak komik değil mi

Avatar
İSKİLİPDEN 2018-10-25 17:03:30

TOSYAYA TÜRKİYE'NİN En büyük 3 veya 4. kavşağı yapılmakta ve İskilip yönüne doğru yol yapılmaya başlanmıştır. Ancak İskilip yönünden Tosyaya DUBLE YOL BAĞLANTISI YÖNÜNDE BİR ÇALIŞMA YOKTUR. GÜNDEME ALINMALIDIR. Önce seçim öncesi adaylar maliyet çok yüksek diye açıklama yapmışlar ancak İstanbul 'u Çorum'a 1,5 saat kestirme yapmaktadır. İskilip küçülmekte ve erimektedir. ihtiyaçtır. İskilip Oğuzlar Uğurludağ ve Bayat bu yoldan faydalanacak en önemlisi Çorum yararlanacaktır İç Anadoluyu İstanbul'a bağlayacaktır. Sinop 'u Nasıl kargı'ya bağlayan Kargı Durağan Boyabat yolu açıldı ve Çoğrafi konumu İskilip'den daha kötü buraya hizmet geliyorda neden İskilip'e yol yapılmaz. Sayın Ulaştırma Bakanı Boyabatlı OLAN YAŞAR TOPÇU BEY SAYESİNDE YOL YAPILDI. İLLAKİ ULAŞTIRMA BAKANIMIZ MI OLMASI GEREKİR Sayın başkandan Tosya İskilip Yolunun gündeme alınması, İSkilip'e kapalı spor, tiyatro salonu kültür merkesi yapımına öncülük vermesini SAYGILARIMLA DİLERİM