Madenciler artık mutlu

Dodurga Çelikler Maden İşletmesi’nde 100’den fazla işçinin yeniden işe başlaması ilçe halkını sevindirdi.

25 Temmuz 2015 Cumartesi 16:49
 Madenciler artık mutlu


Dodurga Çelikler Maden İşletmesi’nde 100’den fazla işçinin yeniden işe başlaması ilçe halkını sevindirdi.


AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Dodurga ziyaretinde maden işçilerinin yoğun teveccühüyle karşılaştığını, bol bol dua alarak teşekkür edildiğini bildirdi.


Yapılan açıklamaya göre, Milletvekili Bağcı, Dodurga Kaymakamı Muhammet Emin Elmalı ve Belediye Başkanı Mustafa Aydın ile birlikte maden sahasını ziyaret ederek üretimde çalışan işçilerle sohbet etti, kolaylıklar ve kazasız çalışmalar diledi.


Bağcı ne yapmıştı?


Milletvekili Bağcı, hatırlanacağı üzere Soma ve Ermenek Kömür Madeni faciaları sonrası Türkiye'de yeraltı kömür madenciliğinin durdurulması sonrası; Dodurga Çelikler Kömür'de kıdem tazminatları ödenerek işten çıkarılan 190 işçi ile ilgili görüşmeleri ve girişimleri hakkında geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı; Bilindiği üzere işten çıkarılan işçi kardeşlerimizden şartları tutanlar halen işsizlik sigortası fonu kapsamında işssizlik maaşından yaralanmaktadırlar. Önümüzdeki haftalarda işsizlik maaşından yararlanma süreleri dolacak olan işciler ve aileleri ‘Dodurgadan taşınmak ve ayrılmak istemiyoruz. Madende yeraltı faaliyete açılana kadar yer üstünde çalışmak istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olun’ dediler.


Bağcı da, bu hususta Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik ve Genel Müdürü Hüseyin Gürler ile bir dizi görüşmeler yapmış ve hemşehrilerinin taleplerinin takipçisi olmuştu. Bağcı birkaç gün önce güzel haberi gerek sosyal medya hesapları üzerinden gerekse bir basın açıklaması ile duyurmuş ve önümüzdeki günlerde 100'den fazla kişinin yerüstüne çalışmak üzere tekrar işe alınacağını, alımlarda önceliğin halihazırda işsizlik maaşı alanlar ve emeklililiği yaklaşanlar olacağını duyurmuştu. Bağcı bu olumlu gelişmeyi bizzat Dodurga'ya giderek hemşehrileri ile paylaşmış oldu.



Son Güncelleme: 25.07.2015 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.