Mazot desteğine İYİ Parti yorumu

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, hükümetin mazot desteğinin çiftçiye ek kaynak sağlamadığını iddia etti

22 Şubat 2018 Perşembe 13:44
Mazot desteğine İYİ Parti yorumu

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, parti grubunda yapmış olduğu açıklamada çiftçinin kullanacağı mazotun yarısının 2018 yılından itibaren hükümet tarafından ödeneceğini açıkladığını hatırlatarak, oysa hükümetin çiftçiye hiçbir ek kaynak sağlamadığını iddia etti.İddialarını çiftçiye gidecek olan çiğ süt desteğinden 760 milyon lira ve gübre desteklerinden 300 milyon liranın kesilmesi bağlayan Özsaçmacı, her iki kalemden alınanların mazot desteği olarak verildiğini savundu.

Mazot destek miktarının da çok yetersiz olduğunu vurgulayan Özsaçmacı, ayrıca köyüne dönenlere 300 baş koyun desteğinin kredi olduğunu, ayrıca her il başına ortalama 20 çiftçinin bundan istifade edebileceğini ifade etti.

Özsaçmacı, açıklamasının sonuç bölümünde, “Bu hükümet döneminde TÜİK verilerine göre yaklaşık 650.000 insanımız çiftçiliği bırakmıştır. 1,600'ünün köyüne geri dönmesi ne şehirlerin artan göç sorununu çözebilir ne de Türkiye'nin et ihtiyacına cevap verebilir.

AK Parti ilk seçimde Türk Çiftçisi ile hesaplaşacaktır. Bu tür basit ve sorunun çözümüne hiçbir katkısı olmayan davranışlarda kendilerine çare olmayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 22.02.2018 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.