MHP’den çok çarpıcı 7 Haziran yorumu

Milliyetçi Hareket Partisi24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü nedeniyle Çorum'da...

25 Temmuz 2015 Cumartesi 14:38
 MHP’den çok çarpıcı 7 Haziran yorumu


Milliyetçi Hareket Partisi24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü nedeniyle Çorum'da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.


Kaleli Park Restoran'da düzenlenen programa MHP İl Başkanı Avukat Bekir Çetin, Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan,  Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kır ile bazı parti yöneticileri katıldı.


Sözlerine bu hafta içerisinde yaşanan terör olaylarında şehit düşen asker ve polislerimize rahmet dileyerek başlayan Çetin, devletten beklentilerinin terör karşısında etkin bir mücadele edilmesi ve terörün kökten kazınması olduğunu söyledi.


BASIN VAZGEÇİLMEZ UNSUR


Basın kurumunun demokratik yaşantımızın en temel ve vazgeçilmez unsurlarından birisini teşkil ettiğini belirten Çetin,'' Basın kurumu yazılı ve görsel kanalları ile birlikte demokratik yaşantımızın en temel ve vazgeçilmez unsurlarından birisini teşkil etmektedir. Her ne kadar ülkemizde basınımız çok çeşitli tehditler ve baskılar altında bulunsa da bu baskılara boyun eğemeyecek, basın mesleğinin onurunu ve şerefini taşıyacak yüreklilikte basın kurumlarımızın ve çalışanlarımızın olması bizlerin bu konuda geleceğe daha ümitle bakmamızı sağlamaktadır. Basın bayramı münasebeti ile evvele görevlerini icra ederken şehit düşen bütün basın mensuplarımızı rahmet ve şükran ile anıyorum.'' dedi.


BASIN MENSUPLARINA HEDİYE


MHP İl Başkanı Bekir Çetin, Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan ve Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kır, basın mensuplarına Basın Bayramı nedeniyle masa saati hediye etti. Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.


MHP’DEN ÇOK ÇARPICI 7 HAZİRAN YORUMU; 'ÇOK AZ FARKLA MİLLETVEKİLİNİ KAYBETTİK'


Milliyetçi hareket Partisi İl Başkanı Av. Bekir Çetin, 7 Haziran seçimlerinde Çorum'da çok az bir farkla bir milletvekilini kaybettiklerini söyledi.


‘OYLARIMIZI YÜZDE 60 ORANINDA ARTIRDIK AMA BİZ BUNU BAŞARI OLARAK GÖRMÜYORUZ’


MHP Teşkilatları olarak seçim kampanyalarında milletvekili adaylarına serbestlik tanıdıklarını, her türlü reklam kampanyalarını şahıs olarak yürüttüklerini belirten Çetin, "2011 genel seçimlerine göre oylarımızı yüzde 60 oranında artırarak başarılı olarak gözüksek de, biz bunu başarı olarak kabul etmiyoruz. Ve çok daha iyisini yapmak için çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız.


İÇ MUHASEBE YAPTIK, YOL HARİTAMIZI ÇIKARDIK


Milletvekili çıkaramamamızın nedenlerini, sebep ve sonuç ilişkilerini teşkilatlarımızla istişare sonucunda bir rapor haline getirdik. Önümüzdeki süreç için kendimize bir yol haritası belirledik. Ne yazık ki, seçim süresince devletimizin bütün imkanları yine iktidar partisi için seferber edildi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin büyük bir ivme ile hızla yükseldiğini gören AKP Hükümeti ve onun yereldeki temsilcileri devlet imkanlarını kullanmada hiç bir beis görmedi.


MUHALEFETİMİZ KIRSALA HİZMETİ SAĞLADI


13 yıllık iktidarları boyunca köylerimizi ziyaretten aciz olanlar, MHP  il ve ilçe teşkilatlarının köylerde yaptıkları sıkı çalışmalardan korktular. İktidar partisi Özel İdaresi'ni 4 yıl borçlandırmak pahasına köylerimizi parke taşına boğmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatandaşımıza bu şekilde hizmete vesile olduğumuz için mutluyuz. Muhalefette de olsa vatandaşa nasıl hizmet edileceğini ve ettirileceğini de böylece kamuoyumuza gösterdiğimize inanıyoruz." diye konuştu.


MHP İl Başkanı Bekir Çetin, koalisyona bakış açılarının 7 Haziran'dan bu yana aynı olduğunu açıkladı.


MİLLET İKTİDARA ‘DUR’ DEDİ


Konuşmasında gündeme dair açıklamalarda yapan MHP İl Başkanı Çetin, 7 Haziran seçimleri ile milletin AKP'nin 13 yıllık tek başına iktidarına 'dur' dediğini söyledi. Çetin, şöyle dedi: "Milletimiz 7 Haziran seçimleri ile AKP'nin 13 yıllık tek başına iktidarını sona erdirmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak koalisyona bakış açımız 7 Haziran'dan bu yana aynıdır. Başka siyasi partiler gibi dün söylediklerini bugün yalanlayanlardan olmadık. Bazı yandaş medya ısrarla MHP'nin koalisyona girmeyi kesinlikle kabul etmediğini iddia etse de, gündemi yakından takip eden herkes MHP'nin tavrını net olarak görmektedir.


3 ŞARTI HATIRLATTI


Milliyetçi Hareket Partisi olarak genel başkanımızın da açıkladığı üzere AKP  ile koalisyon kurulabilmesi için 3 şartımız bulunmaktadır.  Bunlardan birincisi Cumhurbaşkanın anayasal sınırları içerisine çekilmesidir. İkincisi 17-25 Aralık süreci ile ortaya çıkan yolsuzların sorumlularının adalet önüne çıkmasıdır. Üçüncüsü ise, birileri çözüm süreci adını verse de bize göre biz çözülme-ihanet süreci olan sürecin sona erdirilmesidir.


Bu şartlara bakıldığı zaman her birinin MHP olarak her zaman tekrar ettiğimiz hususlar olduğu görülecektir. Cumhurbaşkanı evvela bir parti genel başkanı olmadığını bilmeli ve tarafsızlığını bozacak her türlü davranıştan kaçınmalıdır. Seçim arifesinde '400 vekil istiyorum' gibi söylemler hiç bir şekilde cumhurbaşkanlığının vasfına uymamaktadır. Diğer şartımız olan 17-25 aralık sürecinin sorumlularının Türk adaleti önüne çıkarılması ise, gayet makul bir taleptir. Madem AKP hiç bir şekilde bu iddiaları kabul etmemektedir, neden bu isimleri adalet önüne çıkarmaktan korkmaktadır.


ÇÖZÜM DEĞİL, İHANET SÜRECİ


Çözüm süreci denilen ihanet sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin yıllardır söylediklerinde ne kadar haklı olduğunu ne yazık ki zaman göstermiştir. Terör örgütü, asker ve polisimizin karakollarına kapatılmasından istifade ederek palazlanmış ve tekrar saldırılarına başlamıştır.


Terör örgütünün siyasal temsilcileri mecliste parti olarak temsil edilir hale gelmiştir. AKP ne yazık ki kendisi girdiği gibi ülkemizi de yılanla aynı çuvala sokmaya çalışmaktadır. Devletin güvenlik güçleri, savcısı, hakimi dahi PKK'nın kimlik kontrolüne girer hale gelmiştir.


HDP İLE ASLA


Diğer matematiksel koalisyon ihtimalinde ise her ne kadar birileri yüzde 60'lık bir bloktan bahsetse de Milliyetçi Hareket Partisi'nin elinde şehitlerimizin kanı bulunan bir terör örgütünün siyasi uzantıları ile aynı blok içinde adının anılmasına dahi tahammülü bulunmamaktadır.


CHP’YE GÖNDERME


Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğunu, ulusalcı olduğunu iddia edenlerin siyasi teröristlerle bir araya gelip koalisyon kurduktan sonra Anadolu insanının, şehit analarının yüzüne nasıl bakacaklarını merak ediyoruz.


‘ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİMİZ, SONRA PARTİM VE BEN’


Milliyetçi Hareket Partisi, genel başkanımızın 'önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' sözünü düstur edinmiştir. Bütün milletimize taahhüdümüz şudur ki, MHP ülkemizin ve milletimizin bekası için her türlü fedakârlığı yapacak ve en doğru kararı verecektir." Dedi.




Son Güncelleme: 25.07.2015 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.