‘Milletin ferasetine güveniyoruz’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz bu milletin ferasetine güveniyoruz. Bu millet Kemal'e 'bay bay' diyecek" dedi.

01 Mayıs 2023 Pazartesi 21:40
‘Milletin ferasetine güveniyoruz’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz bu milletin ferasetine güveniyoruz. Allah nasip edecek 14 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı olacak. Bu millet Kemal'e 'bay bay' diyecek" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çorum'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün arkasında Amerika'nın olduğunu ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'nin önünün engellenmeye çalışıldığını kaydetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Soylu, "Kemal Kılıçdaroğlu'na 3 tane koyun verseniz kaybeder mi, kaybeder. Bu koyunların ruhu var biliyorsunuz, onlar kaybolsa da akşam ahırına geri döner ama 'Bay bay Kemal' evinin yolunu kaybeder bulamaz. Koyunlar yolunu bulur 'Bay bay Kemal' yolunu bulamaz. O yolunu nerede buluyor biliyor musunuz? O yolunu Amerika'daki hamburgercide buluyor. Avrupa'daki İngiltere'deki faiz bankerlerinde buluyor" dedi.

‘BU MİLLET KEMAL’E BAY BAY DİYECEK’

15 Temmuz darbe girişimi akşamı ile ilgili konuşan Bakan Soylu, "15 Temmuz akşamı 'Bay bay Kemal' neredeydi. Şimdi kimi seçecek bu millet? Herkese soralım. 15 Temmuz akşamı FETÖ'cülerle anlaşıp Atatürk Havalimanında tankların içerisinden sıvışıp sıyrılıp geçen, bir eve gidip ayak ayak üstüne atıp milletin özgürlüğüne ve namusuna saldıranları televizyondan maç seyreder gibi seyredenleri mi seçecek, yoksa ölümüne 'Milletim ile beraberim' diyen Recep Tayyip Erdoğan'ı mı seçecek? Kıymetli Çorumlular, terazinin kefelerinde de bir adaleti vardır hakkaniyeti vardır. Hiç endişe etmeyin, biz bu milletin ferasetine güveniyoruz. Allah nasip edecek 15 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı olacak. Bu millet Kemal'e 'bay bay' diyecek" şeklinde konuştu.

‘BU TÖRÖR DEVLETİNİN BAŞINA KİMİ GEÇİRMEK İSTİYOR? PKK’YI PYD’Yİ’

Amerika'nın Kuzey Irak'ta bin 200 metreyi aşan bir terör devleti kurmak istediğini ifade eden Bakan Soylu, şunları kaydetti:
"Amerika uzun zamandan beri Kuzey Irak'ta Hakkari'nin karşısı Hakurk'ta Hatay'ın karşısı Afrin'de bin 200 kilometreyi aşan bir terör devleti kurmak istiyor. Bu terör devletinin başına kimi geçirmek istiyor? PKK'yı PYD'yi. Onların oradan süpürülmesini kim sağladı? Bir taraftan Pençe-Kilit operasyonları ile bir taraftan Zeytin Dalı operasyonları ile bir taraftan Fırat Kalkanı operasyonları ile bir taraftan Barış Kalkanı operasyonu ile biz o bölgeyi güvenli bölge haline getirdik.

Getirmeseydik şu olacaktı; Hatay'a her gün bomba atıyorlar mıydı, havan atıyorlar mıydı? İnsanlarımızı korkutuyor, ürkütüyor, şehit ediyor, yaralıyorlar mıydı? Aynısını Kilis'e aynısını Gaziantep'e yapıyorlar mıydı? Şimdi bay bay Kemal diyor ki 'Ben Mehmetçiğimi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Irak'tan ve Suriye'den geri çekeceğim' diyor."

‘ŞİMDİ DEVLETİN BAŞINA FETÖ’YÜ GEÇİRECEĞİZ’ DİYORLAR

Devleti FETÖ'cülerden arındırdıklarının altını çizen Bakan Soylu, "Tayyip Erdoğan gitsin diyenler kim gelsin diyorlar biliyor musunuz söyleyeyim; 15 Temmuz'u kim yaptı, Amerika. Kime yaptırdı, FETÖ'ye yaptırdı değil mi? Devleti FETÖ'cülerden arındırdık mı? Şimdi 'Devletin başına 'FETÖ'yü getireceğiz' diyorlar. 'Tayyip Erdoğan gitsin' diyenler söylüyor. 'Tayyip Erdoğan gitsin' diyenler başka bir şeyi daha ifade ediyorlar. Bu ülkeye 'LGBT getireceğiz' diyorlar. Bu ülkede darbeler gördük. Bu ülkede günde 30-40 tane evladımız ay yıldızlı tabutta bu milletin omuzlarında kelime-i şehadetlerle taşındığını gördük. Bunların hepsini bu millet yaşadı" diye konuştu.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından CHP Çorum İl Genel Meclis Üyeliğinden istifa ederek AK Parti'ye geçen Suat Atalay'ın rozetini taktı.

Son Güncelleme: 01.05.2023 21:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corum'un gobelleri 2023-05-01 22:20:46

seni demokrat partiden niye ihrac ettiler, millete anlatta bilsinler. Hani zamaninda samanyolu tv vardi oralara cikardin, Reis'i elestirirdin. Ne oldu simdi.

Avatar
YHT 2023-05-01 22:35:47

Tüm Yatırımlar Yozgat'a gitti Sen neden behsediyorsun.Bence Çorum Olarak Vatan,Millet,Sakarya diyerek bunların burunlarını sürttürmek gerek ki Daha Çorum'un adını anarken Besmele ile Ansınlar.

Avatar
Abdullah 2023-05-02 09:15:31

MUSTAFA BEY soylu için 4 haber yapmışsın . malzememi kalmadı. Dünyanın en kötü 6. enflasyonu bizde, adaletsizlik, liyakatsizlik diz boyu. açlık sınırı 33.000 tl .

Avatar
SORUMLU 2023-05-02 07:59:06

YANILMIŞTIR GOBEL STV YE ÇIKARKEN. HALK OLARAK BİZ YANILMAYALIM YETER. İŞTE FIRSAT

Avatar
CHP 2023-05-01 23:48:53

Suat Atalay hani AKP hırsızdi hani CHP iktidar olacaktı. Hayırdır ne oldu aydınlanma mı geldi bir anda

Avatar
Çorumlu 2023-05-02 07:45:10

Havaalanı tren organize sanayi istediğimizde yatırıım yok.iş oy istemeye geldiğinde milletin feraseti öylemi.Çorumdan oy isteyecek yüz kalmadı iş geldi ferasete dayandı.Yol bitti efendiler milletin ferasetini göreceksiniz inşAllah.Kasımda ikinci seçime hazırlanın

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-05-02 08:50:30

Alay ediyor, dalga geçiyorlar. Çorumun reçetesi bellidir. Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. SENELERDİR Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Sağolun sn baskanim,değişim lazım 2023-05-02 00:13:51

Ümit