Ortaköy-Karahacip yolu başladı

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu...

22 Temmuz 2015 Çarşamba 17:24
Ortaköy-Karahacip yolu başladı


Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı İsbir, Uslu'dan yeni projeleri için destek istedi.


Karahacip yolu yapımı başladı


Yapılan açıklamaya göre, Ortaköy Belediye Başkanı İsbir, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Ortaköy-Karahacip yolu yapımına başlanıldığını belirtti.


Şehir stadı yapımı


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın desteğiyle ödenek sağlanan Sentetik Çim Yüzeyli Şehir Stadyumu için belirlenen yerin tesviyesini yaptıklarını belirten İsbir, ihale edilmesi için bakanlıktan teknik ekibin yerinde incelenmesi ve onayını beklediklerini, sürecin hızlandırılması için destek beklediklerini kaydetti.


İçme suyu şebekesi


İçme suyu hattı boru değişimi çalışmalarını tamamladıklarını tekrarlayan İsbir, “Kanserojen etkili asbestli boruların tamamen değiştirildi. 30 yıldır 5 kilometre kaynaktan başlayan, ana hattımızda kanserojen içeren asbest şebeke hattımız vardı. Kaynak suyumuz kirli ve içilmesi riskli sulardandı. Sorun aciliyet gerektiren durumdu. Sizin de desteğinizle Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yaptığımız 234 Bin TL’lik projemiz için 100 Bin TL ödenek almıştık. Kalan ödenek için destek bekliyoruz. Acil Durum ve Afet Yönetimi Başkanlığı'ndan yardım talebimize destek bekliyoruz.” Dedi.


Yatırım ve çalışmaların ilçelerde hızla devam ettiğini belirten Salim Uslu, “Yaklaşık 5 Km’lik Ortaköy - Karahacip yolunuz hayırlı olsun. Kaplama talep edilen 2 Km’lik Karahacip-Çorum yolunun da karayolları tarafından yapımı için ilgililerle görüştük. Ötegeçe mevkiinde 100 bin dekarlık alana mesire yeri düzenlemesi ihalesi tamamlandı. Yakın süreçte yapımına başlanacak. Hayırlı olsun” dedi.


‘İçme suyu ve stadyum hızlanacak’


Uslu, şehir stadyumu için teknik heyetin hızlı bir şekilde ilçeye gitmesi konusu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan talep edilen içme suyu ödeneği ile ilgili kurumlarla görüşerek sürecin hızlandırılmasını istedi.








Son Güncelleme: 22.07.2015 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.