Özsaçmacı ekonomiye dikkat çekti

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı fitre miktarının ülkenin ekonomik durumunu ortaya koyduğunu savundu

24 Mart 2020 Salı 12:37
Özsaçmacı ekonomiye dikkat çekti

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilen fitre miktarının ülke ekonomisini ortaya koyduğunu belirtti.

Özsaçmacı, Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl fitreyi, fıtır sadakasını 27 lira olarak belirlediğini hatırlatarak, “Yani bir kişinin sadece günlük gıda ihtiyacı için 27 liraya ihtiyacı olduğunu sözüne, fikirlerine, düşüncelerine çok itibar ettiğimiz, ettiğiniz Diyanet İşleri Başkanlığı tespit ediyor. Diyor ki: 1 kişinin gıda ihtiyacı için bir günlük 27 liraya ihtiyacı var. 4 kişilik ailenin günlük gıda ihtiyacı 108 lira, aylık ihtiyacı ise 3.240 lira. Bu sadece gıda masrafı, bunun içinde giyim yok, kira yok, su yok, elektrik yok, giyinme yok, doğal gaz yok, eğitim yok, sağlık yok. Bize itibar etmiyorsunuz, lütfen, Diyanet İşleri Başkanlığının rakamlarına itibar ediniz” dedi.

Çorum’da ekmeğini günübirlik kazanan binlerce insanın olduğunu kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Özsaçmacı, “Bu Türkiye’de milyonlara tekabül eder. Tamam, evde kal önlemi doğrudur. Geçimini günlük kazanan esnafımızın kirasını nasıl ödeyeceği bir kenara ailesinin gıda ihtiyacını nasıl karşılayacak? Müteahhitten ev alarak mı? Havayolunu kullanarak mı? Çünkü bu ülkede kenarında 5-10 TL’si olup hayatını birkaç ay idame ettirebilecek insan sayısı tahminimizden çok az. Kaldı ki bu günlük hayatını kazanan onurlu insanlar ‘yardım istemeyi de bilmiyorlar’ yardım da isteyemezler.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dürüst 2020-03-24 13:30:36

hdpkkile beraberliğini bitirde Devletimizin ekonomisi düzelir. Diyarbakır annelerini de çok üzme artık yeter..

Avatar
Tavsiye olmazsa,tasfiye oluruz. 2020-03-24 18:00:36

Esnaf ve sanatkara faizsiz en az üç vadeli 10 bin liradan aşağı olmamak üzere kredi verilmelidir.Marketler ve eczaneler hariç tüm esnaf ya dükkanını açmıyor,açsa bile ş yapamadan evine gidiyor.Esnaf ve sanatkarın cebinde para kalmadı.Vaziyetleri kötü hale gelmeden destek olunmalı.

Avatar
Emekli saglikci 2020-03-24 17:50:14

Ülkede herşey kontrol altında istikrar var