Özür dileyin!

AK Parti Çorum Kavuncu, TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmasında, İskilipli Şehit Atıf Hoca’yı asanların özür dilemesi gerektiğini söyledi.

05 Şubat 2019 Salı 18:00
Özür dileyin!

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmasında, İskilipli Şehit Atıf Hoca’yı asanların özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme savcısının sadece üş yıl hapis istemesine rağmen, Atıf Hoca’nın büyük bir zulme maruz kaldığını ve idam edildiğini dile getiren Kavuncu, “İskilipli Atıf Hoca, haksız ve hukuksuz bir şekilde 4 Şubat 1926 yılında Ulus’taki Birinci Meclis'in avlusunda zulmen idam edilmiştir.” Dedi.

Erol Kavuncu konuşmasında şunları söyledi; “ Bugün vatanı, milleti, dini ve inancı uğruna canını feda eden Atıf Hoca’yı idam eden zihniyetin bir özür borcu vardır. Esasen onun ve onun gibilerin iade-i itibara ihtiyacı yoktur.

Doğrusu O’na bu zulme reva görenler aslında bu haksızlığı itiraf ederek, özür dileyerek belki kendilerine itibar kazandırabilirler. İskilipli Atıf Hocamız’ın şehadetinin 93. Seneyi devriyesinde Şehitlerin Efendisi Hazreti Hüseyin başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum.”

Son Güncelleme: 05.02.2019 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kirazcı 2019-02-05 19:31:37

saol ya gerçekten çorumun tek derdi buydu. inşAllah bidaha ki dönem seçilmezsiniz. ulan dayı konuşsana havaalanını, tren yolunu, fabrikaları püüü yazıklar olsun sizin gibi vekilciklere

Avatar
Ah et 2019-02-05 22:23:34

Kavukcu mecliste konuşmuş hayret! . Meğer konuşabiliyorum!!!

Avatar
Ahmet 2019-02-05 22:36:06

Asan yaşıyorsa özür diler hele bir ara bakalım vekilim

Avatar
Gerçek Sorun 2019-02-06 10:58:49

yorumlara bakınca bir arpa boyu kadar yol gidemediklerini görüyoruz bazılarının. alimlerin dedelerimizin idam edilmesi hadiselerini, hukuksuz istiklal mahkemelerinin icraatlarını tren yolundan havalanından fabrikalardan daha değersiz görenlere ancak veyl olsun denir!hukukun, adaletin olmadığı yerde fabrikan olsa ne yazar? iskilipli atıf hocaya yaşatılanlar hukukun,adaletsizliğin kendisini anlatır

Avatar
ytr 2019-02-06 08:40:42

evet Çorum un en büyük problemi. is atıf -1 kavncu- 2

Avatar
Mustafa Mert 2019-02-06 10:55:03

Erol bey önemli bir konuya ve hatta herkesin cesaret edemeyeceği bir konuya dikkat çekmiş.şehit iskilipli atıf hoca için kemalist, ulusalcı ya da kafataşçı milliyetçiler resmi ideolojinin saptırmalarıyla iftira atmaktalar. okudukları, araştırdıkları yok! ilkokulda öğrendiklerini anlatıyorlar!

Avatar
Murat 2019-02-06 11:21:29

RTE nin hatrina diye oy verenler iyi baksın bu habere belediye seçimlerinde de böyle yapın. Çorum bı 4 sene daha kaybetsin. Sonra yine oturup hep beraber kızariz

Avatar
yönetici 2019-02-06 10:28:50

Şimdi bu adamı el birliğiyle vekil yaptık, memleketi için iyi şeyler yapsın savunsun bizi temsil etsin diye meclise gönderdik. Bu adam mecliste ilk konuşmasında bir vatan haininden, milli mücadeleye karşı çıkan bir mandacıdan, ingiliz işbirlikçisinden özür dilenmesi gerektiğini söylüyor. Bu adam en az onun kadar. Şimdiye kadar yaptığı tek icraat tanıdıklarını işe sokmak, yardım parası aldırmak, atanacak işkur işçilerini seçmek vs. Çorum neden ileri gitmiyor işte sebebi bu. Bir yozgat kadar olamadık. Kaç dönemdir adam akıllı vekil çıkaramadık.