Sonuç mutlu etti

Kalfalık belgesine sahip eğitimciler HEM'de usta öğretici olarak görev alabilecek

27 Kasım 2017 Pazartesi 17:17
Sonuç mutlu etti

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, yaptığı girişimler sonucunda kalfalık belgesine sahip eğitimcilerin Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak kurslarda usta öğretici olarak görev almalarının sağlandığını bildirdi.

Vatandaşların talepleri sonucunda açılacak olan kurslarda görevlendirilecek eğiticiler, yönerge ve kursların modüler programlarında ifade edilen şartlarla belirlendiğini kaydeden Ceritoğlu, “Fakat bu şartlar tam olarak anlaşılamadığından dolayı kalfalık belgesine sahip olan eğitimciler kurs açamamaktaydı” dedi.

Ceritoğlu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda modülerdeki tereddüde yol açarak usta öğreticilerin mağdur olmasına sebep olan durumu ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

SONUÇ MUTLU ETTİ

Sungurlulu usta öğreticilerin sorunlarını çözmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Ceritoğlu, “Sungurlu usta öğreticilerinin sorunlarının çözümünün öğretmen gününe denk gelmesi, usta öğreticilerimizi ve onların mahallelerde umut olduğu kadınlarımıza birer hediyemiz oldu” dedi.

ÇORUMLU KADINLARIN YILI

2019 yılının Çorumlu kadınların yılı olacağını iddia eden Ceritoğlu, “İnsan odaklı hükümet politikamız da kadın odaklı çalışmalarımızın en güzel örnekleri Sungurlu ilçemizde yer almaktadır” diye konuştu.

'ÇORUM, MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK'

Çorum’un muasar medeniyetler seviyesinin önüne geçeceğini vurgulayan Ceritoğlu, “S.S. Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Halk Eğitim Müdürlüğü destekli mahalle kurslarımız (hem sosyolojik hem psikolojik gelişim sağlayan) ek olarak İŞKUR destekli iğne oyası kursumuzla Sungurlulu hanımlar hem öğrenecek hem de İŞKUR’ da masa başı eğitim ücretlerini alacaklardır” şeklinde konuştu.

Ceritoğlu, ayrıca tüm kursiyerlerin ve isteyen ev hanımlarında ücretsiz İngilizce kurslarına katılabileceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.