YSK'ya ağır sözlerle yüklendi

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi'den İstanbul kararına sert tepki

08 Mayıs 2019 Çarşamba 10:08
YSK'ya ağır sözlerle yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından YSK’ya ağır sözlerle yüklendi.

Kararı ‘bir hukuk cinayeti’ olarak niteleyen Tüfekçi,  YSK hakimlerine ağır ithamlarda bulunduğu açıklamasında, “Seçimin iptali kararı hiçbir akla, mantığa ve vicdana sığmadığı gibi hukuken tartışılacak hiçbir tarafı da bulunmamaktadır. 16 Nisan Referandumu ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık kurullarının oluşumuna bakma zahmetinde bulunmayanlar, açıkça "Dün dündür bugün bugündür." zihniyetlerini, ülkemiz adına doğurabileceği çok ağır sonuçları umursamadan ortaya koymaktan bir an olsun çekinmemişlerdir. Bu darbe tanklarla ya da silahlarla değil, cübbesi üniformalaşmış, vicdandan yoksun atanmışlar tarafından 16 milyon seçmenin gözlerinin içine baka baka çirkin bir cüretkarlıkla yapılmıştır.” dedi.

Tüfekçi, açıklamasının devamında şu yorumda bulundu: “Eğer sandık kurullarında da şaibe var ise, 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili seçimleri ve 31 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle; altını çizerek söylüyorum; aynı sandıkta ve aynı zarflarla, yapılan ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yenilenmelidir. Seçim kurullarında bir hata var ise sorumlusu sadece ve sadece YSK'dır.  YSK'nın kusuru kesinlikte seçmene yüklenemez, seçmen yaptığı seçimden ötürü bu şekilde cezalandırılamaz. YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri bu aleni suç sebebiyle toplu bir şekilde istifa etmelidirler. Ayrıca içişleri ve Adalet Bakanlarının seçim dönemlerinde tarafsızlıklarını sağlayacak düzenlemeler mutlaka hatta bir an önce yapılmalıdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vıs 2019-05-08 14:28:14

bu korku neden, ne bu panik, bi halt etmediyseniz oyunuzu artırarak yeniden seçilirsiniz,

Avatar
3bin oy 2019-05-08 15:19:14

Akp 1 oy fazlayla kazansaydı ysk seçimi iptal edebilir miydi sizce ? 2014 te de aynı sandık kuruullar vardı ve Reis atı alan üsküdarı geçti dedi konu kapandı.. Ysk hemen mazbatayı verdi melih gökçek e

Avatar
kpt 2019-05-08 17:16:32

60 lı yılların sonunda Çorum da yapılan Belediye başkanlığı seçimini Adalet parti adayı Kemal demirer kazanmış, Chp nin itirazı üzerine seçim yenilenmiş ve chp adayı Hamit Duran kazanmıştı. Hasan efendinin bunu bildiğini sanmıyorum.