Hem istifa hem suç duyurusu

Yeni Çorumspor Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ercan, görevinden istifa edeceğini duyurdu

22 Aralık 2018 Cumartesi 17:54
Hem istifa hem suç duyurusu

Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan’ın açıklamasından sonra Çorum Belediyesi Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan da açıklamada bulundu. Ercan, Özcan’ın açıklamalarından sonra şahsına yönelik sosyal medyada başlayan hakaretlere yönelik suç duyurusunda bulunacağını belirtirken, artık kulüp yönetiminde görev almayacağını, istifa dilekçesini pazartesi günü kulüp yönetimine vereceğini duyurdu.

Yeni Çorumspor Kulübü Başkanı Fatih Özcan’ın kendisini hedef alan bir açıklama yaptığını hatırlatan Ercan, oldukça uzun cevabi açıklamasında, kendisine yönelik ithamların bir kısmının yanlış, bir kısmının da yalan olduğu iddiasında bulundu.

BELEDİYE’DEKİ GÖREV AYRI, KULÜPTEKİ GÖREV AYRI

Ercan, Çorum Belediyesi’ndeki bürokratik görevinin ayrı, Çorum Belediyespor Kulübündeki yönetim kurulu üyeliğinin ayrı olduğuna dikkat çekerek, “Çorum Belediyesinin temsil ve karar makamı ben değilim. Belediye’deki görevim sporla ilgili iş ve işlemleri kapsamadığı gibi otobüs tahsis edilmesi, belediye personellerinin görevlendirilmesi ya da herhangi bir kimseyi Belediye’de işe almak gibi bir yetkim yoktur. Kulübümüzün kullandığı otobüslerin, tesisin ya da stadın da Belediye’de vazifeli olduğum birimle hiçbir ilgisi yoktur, bunlar üzerinde herhangi bir yetkim tasarrufum olamaz. Dolayısıyla, başkanın açıklamasında değindiği güvenlik personelinin görevlendirilmesi, tesislerin bakımı ve giderleri, stadın giderleri, otobüs tahsis edilmesi, kamyon garajının durumu gibi meseleler ne Kulüp’teki vazifemle ne de Belediye’deki görevimle ilgilidir.” dedi.

HUKUKA AYKIRI İŞ YAPAMAYIZ

Ercan, son yıllarda amatör branşların mali işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığını dile getirerek,  “Kamuoyu da takdir edecektir ki Belediye yönetiminin amatör spora yapmış olduğu maddi yardımı takip etmek ve verimli kullanımı denetlemek istemesi çok tabii ve gereklidir. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün kurulmasıyla birlikte Çorum Belediyespor Kulübünde sadece güreş ve amatör futbol branşları kalmış, ben de Belediye’mizin karar mercileri tarafından şahsıma verilen görev kapsamında bu iki amatör branşın iş ve işlemlerini takip etmekteyim. Tekrar vurgulamak isterim ki, ben bu görevimi şahsım adına değil Belediyemizin karar makamlarının talimatları doğrultusunda yerine getirmekteyim. Başkanın diğer somut ithamları da gerçeği yansıtmamakta olup tamamen yalan ve yanlıştır. Futbol branşındaki U15 ve U16 takımlarının deplasmana gitmeleriyle ilgili söylediğim “Deplasman giderlerini artık, Çorum Belediyespor Kulübü Derneği bünyesinde yürütülmekte olan amatör ve profesyonel tüm futbol faaliyetlerini barındıran futbol şubesinin “Yeni Çorumspor Kulübü Anonim Şirketi” adına tescillendiği için amatör hesaptan şirkete harcama yapmamız mümkün değildir” oldu. Deplasmana Belediyenin otobüs vermemesi gibi bir durum söz konusu değildir, bahsedilen deplasmanda yapılan harcamalardır. Kulüp Müdürü futbol branşına ilişkin harcamalarda artık faturaların Çorum Belediyespor adına değil, şirket adına alınması gerektiğini söyledi. Şirket’in yaptığı bir harcamanın ödemesinin amatör branşların hesabından yapılabilmesi mümkün değildir. Herhangi bir şirkete ve profesyonel takıma Belediyelerin yardım yapamaması tamamen hukukun gereğidir.” şeklinde devam etti.

Alt yapıdaki takımların antrenmanları için tahsis edilen otobüsün kendisiyle ilgili olmadığını aktaran Ercan,  açıklamasında Yeni Çorumspor Kulübü’nün yönetim kurulu tarafından değil, birkaç kişi tarafından yönetildiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Başkanın da söylediği gibi ben de yönetim kurulunda sadece amatör branşlara ilişkin faaliyetleri takip etmek ve Belediyemiz tarafından kulübe yapılmış olan yardımların yerinde kullanılıp kullanılmadığını denetlemek üzere bulunmaktayım. Belirtmeliyim ki yönetim kurulu seçildiğinde bana “sen futbola karışma, başkan da güreşe karışmayacak” denilmiş ve bugüne kadar da bu şekilde devam etmiştir.”

Ercan personele ödeme yapılmadığının da doğru olmadığını belirterek, amatör branşlarda çalışan tüm personelin tüm ödemelerinin yapıldığını, herhangi bir alacaklarının bulunmadığını kaydetti.

SUÇ DUYURUSU

“Ben Çorum Belediyespor’a bugüne kadar tamamen Belediye’deki amirlerimin takdiriyle ve herhangi bir karşılık beklemeden hizmet ettim. Başkan böyle bir basın açıklaması yapmadan önce beni arayarak bilgi isteyebilirdi. Ancak bilgi istememiş ve benim telefonlarıma da cevap vermemiştir. Böyle bir yönetimde artık görev almayacağımı, yönetim kurulu üyeliğinden istifa dilekçemi pazartesi günü kulübe vereceğimi kamuoyuna duyururum.” diyen Ercan sosyal medyada kendisine yönelik hakaretlere ilişkin de suç duyurusunda bulunacağını bildirerek, “Söz konusu basın açıklamasından sonra tarafıma gelebilecek olan maddi manevi zararların birinci derece şüphelisidir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali osman 2018-12-22 20:41:49

Belediye spor başkanı birileri ile siyaset yapıyor. Gücü ve lafı onlara söyleyemediği için bir memuru hedef alıyor. Bu çok basit yaklaşım. Hiçbir siyadetçiye laf söyleyemedi. Kendisini kim kullanıyor veya kullanmak istiyor açıklayamadı. Onca laflar , toplantılar bir müdür için mi , Yemezler

Avatar
Serdar kara 2018-12-23 13:11:24

Beyler mustafa ercan dediğiniz adam gibi adam, bu takımı profosyonel lige çıkaranlardan biridir. Bu takım şu an 3. Ligde ise en büyük hakkı bu kişinindir. Kuruluşundan beri bu takıma hizmet etmiştir. Apartlarda konaklatarak zor şartlar altında buralara gelmiştir.
Bu fatih özcan ve tayfası bu gün hazıra konmuşlardır. Madem öyle neden ulakavak sporu çıkartmamıştır. Koşarak hazır takıma gelmiştir. Sağa sola sataşana kadar işine bakmalı. Milleti bir şahsın üzerine kışkırtmamalı. Devlet memuru senin muhatabın olmamalı fatih özcan. Kaldı ki senin yönetim kurulu üyen çağırıp hesapsorabilirdin. Param var diye konuşuyorsun ama böyle yanlış yaparak biyere varamazsın Allah elinden alır o gücünü paranı
Adamı sevmem diyorsun çok ayıp valla! Neyse sana yazık karadağın gazıyla hareket ediyorsun yapma yapma

Avatar
Alperen 2018-12-23 22:03:28

armut piş agzıma düş. fenerbahçenin masraflarını istanbul belediyesi mi karşılıyo güldürdün bizi başkan.tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. başkansan koy elini taşın altına.senin dediğin şekilde takımı boyacı ahmette yönetir:))))))

Avatar
Bilal den memiş’e 2018-12-23 22:25:46

Memiş (irfan) onun oğlunun kılı olamazsın. Bir de ilahıyat cısın. Ulaşamadığın yerlerde görünce o kişiyi kıskanıyorsun. Bunlarla uğraşana kadar işine bak. Rektöre nasıl yağcılık yaptığın nasıl mesajlar yazdığıklarını arkanda bırakmışsın. Yazık rektörde az kalsın senin oyununa gelecekmiş. Geride bıraktığığın birde cd varmış millet fillemişsin. Sen neymişsin be azıcık delikanlı ol. Karadağ gibi sin sende. Biraz daha araştırılsa kim bilir nelerin çıkar.akıllı ol!

Avatar
hadi ordan.. 2018-12-24 10:57:46

Fatih Özcan madem bu kadar spor sevdalısıydın , neden kültürsporu ulukavak sporu alıp çıkarmadın yukarılara... zeki gül seni oraya getirdiği için ona da bişey diyemiyosun.. il başkanından gazı yemişsin zaten.. ee kim kaldı , vekil bile olmamış bi müdüre sallayarak mı prim yapacaksın. geç bunları geç.. mustafa ercan yukarıdan aldığı talimatları harfiyen yerine getiren biri.. geç bunları..

Avatar
Kel Ali 2018-12-24 12:12:55

Siz Mustafa Ercan'ı savunmayın sonunda mahcup olursunuz Habercim19 editörü sizde Fatih Özcan açıklayamadı diyeceğinize doğru haber yapın olay savcılıkta o yüzden isim vermemiş Fatih Özcan. Mustafa Ercan kesinlikle arkasında durulacak doğruları söyleyen biri değildir.

Misafir Avatar
Hakkı 2018-12-24 15:09:08 @Kel Ali

Mahkemede olan hiçbir şey yok kel Ali. Sen kendini herkes gibi sanıyorsun.

Beğenmedim! (5)
Avatar
Hakkı'ya 2018-12-24 18:09:34

Hakkı okuduğunu anla önce mahkeme değil savcılıkta . Sende kendini ne zannettin acaba.

Avatar
Burokrat 2018-12-22 18:53:34

Adam kendini bürokrat sanıyor ya sen corum belediyesinde müdürsün hemde nasıl mudur olduğun liyakatle değil. siz bürokrat değilsiniz mustafa bey