Belediye’den ‘sahipsiz hayvanlar’ açıklaması

Çorum’da ‘Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’ kuruluyor.

10 Mayıs 2022 Salı 20:25
Belediye’den ‘sahipsiz hayvanlar’ açıklaması

Çorum’da ‘Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’ kuruluyor. Birlik, merkezle birlikte ilçe ve köylerdeki tüm sokak hayvanlarına yönelik planlı çalışmaları tek elden yürütecek.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyelerinin üyesi olduğu Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin kurulacağını açıkladı.

VALİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDILAR

Geçtiğimiz aylarda Vali Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında İlçe Belediye Başkanları’nın da katılımıyla sokak hayvanlarıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aşgın “Toplantıda aldığımız karar neticesinde, tüm belediyelerimiz sahipsiz hayvanları koruma birliğine üyelik için meclis kararlarını aldılar. Birliğin kuruluşu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından tüzük hazırlandı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı onayı için Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’ne birlik kurulma yazısı yazıldı." dedi.

İL GENELİNDE 4 BÖLGEDE KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği marifetiyle tüm ilçe ve köyleri kapsayacak şekilde 4 bölgede kısırlaştırma merkezleri kurulacak. Kurulan merkezlerde sokak hayvanları kısırlaştırılacak. Hastalıklı hayvanların bakımları ve tedavileri yapılacak” dedi.

İŞTE MERKEZLERİN KURULACAĞI NOKTALAR

Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin kısırlaştırma merkezleri; 1.Bölge Çorum Merkez (Mecitözü, Ortaköy), 2.Bölge: İskilip (Bayat, Uğurludağ), 3.Bölge: Osmancık (Dodurga, Oğuzlar, Laçin, Kargı), 4.Bölge: Sungurlu (Alaca, Boğazkale)

Son Güncelleme: 10.05.2022 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İcraat 2022-05-10 20:52:26

İcraat bekliyoruz.Sokaklar bırakın çocukları yetişkinler için bile güvenli değil.

Avatar
Batandaş 2022-05-11 06:48:36

Kaldırımlarda scoterlarla slalom yapan gençler, motorlarla kaldırımlarda gezen eşşek kadar magandalar bence köpeklerden daha tehlikeli.

Avatar
Haytap Çorum 2022-05-10 21:57:25

doğru tespit.. köyler ve ilçelerdeki sorun çözülmeden merkezde sorun çözülmüyor.. ancak herşey lafta kalıyor.. hayvan hastanesi kurulacaktı ne oldu? rehabilitasyon merkezinin şartları çok kötü...saldırgan köpekleri rehabilite edecek daimi yaşam alanları kuramadınız.. kısırlaştırdığınız köpekleri çöplüğe atmaya devam ediyorsunuz.. sadece şikayet olduğunda geliyorsunuz onun haricinde kısırlaştırmak için köpek takibi yaptığınızı görmedik.. HAYTAP olarak gözümüz üzerinizde haberiniz olsun..

Avatar
Oy yok 2022-05-11 00:49:45

Siz hayvanlardan önce vahşi sevgisiz korkak insanları tedavi edin. Doğada ki en zararlı ve vahşi yaratik eğitimsiz cahil insanlar. Yoldan geçen oyun oynamak isteyen karnı aç susamış hic bir köpek kimseye zarar vermez.

Avatar
Çorum 19 2022-05-11 01:18:13

Haytap mi maytap mi bırakın geyigide toplayin bu hayvanlari

Avatar
sokak çocukları 2022-05-11 09:04:37

Sokaklar insanlarındır sokaklarda özgürce dolaşamıyoruz heralde ilerde şehir merkezlerini köpeklere bırakıp dağlarda yaşayacağız bu gidişle.

Avatar
Corumlu 2022-05-11 10:28:17

Sayın Başkan buharada akşam eve gitmeye korkuyoruz

Avatar
Adem 2022-05-11 07:23:47

Eskiden ne güzeldi belediye ekipleri gereğini yapiyodu