Fotoğraftaki çocuk!

Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası’nda birinci olan hemşehrimiz Fatih Erdin'in çocukluk yıllarında geçen dikkat çekici hikayesini gazeteci Coşkun Akkoca aktardı.

22 Aralık 2019 Pazar 11:39
Fotoğraftaki çocuk!

Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası’nda birinci olan hemşehrimiz Fatih Erdin’in, daha çocukken öğretmeni tarafından başarılı bir sporcu olacağı anlaşılmış.

Aslen İskilipli olan Fatih Erdin’in köy okulundaki öğrencilik döneminde öğretmeni Ahmet Faruk İmal ve gazeteci Coşkun Akkoca arasında yaşanan bir anekdot dikkat çekici.

İşte Coşkun Akkoca’nın aktardığı ‘fotoğraftaki çocuk’ başlıklı o anekdot:

Memleket Gazetesi'ni çıkardığım yıllarda Ahmet Faruk İmal de Kuzköy İlkokulunda hem öğretmen hem müdürdü. Akşamları özel idare işhanında İskilip'in Sesi Gazetesi’nden kalma ofiste oturur muhabbet ederdik.



Bir akşam Ahmet Faruk elinde vesikalık fotoğrafla gelip Fatih'in il birinciliği haberini yapmamızı istedi. Ahmet Faruk genellikle soğukkanlıdır ama öğrencisi onu heyecanlandırmıştı. "Bu fotoğrafı sakla ve çocuğun adını da yüzünü de unutma. Çünkü Fatih dünyada adından söz ettirecek bir güreşçi olacak" dedi.
Ahmet Faruk'un verdiği fotoğrafı alırken "Madem öyle bende senin bu anını çekeyim" diyerek o anı kayıtlara geçtik. Akşamki sohbetimiz güreşti.
Ahmet Faruk İmal sabah okula gittiğinde, Fatih elinde yırtık poşetin içerisinde eski pantolonla onu bekliyordu.
- Öğretmenim beni güreşe götürecektin ya. Der
Ahmet Faruk "Unuttum" deyince, Fatih'in gözleri dolar. Gözlerindeki parıltıyı gören Ahmet Faruk hemen servis minibüsünü çevirerek elemelerin yapılacağı Bayat'a yetişirler. Fatih elemelerde bütün rakiplerini yendikten bir hafta sonra Çorum'da il birinciliği müsabakalarına katılır.


Ahmet Faruk'un o gün ki ifadesiyle 'Fatih önüne geleni yener'
İşte daha önce Dünya ikincisi bu akşamda serbest stil 86 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Fatih Erdin 2005 yılında haberini yaptığımız Fatih'tir. Yukarıdaki haber vesikalığını ve Ahmet Faruk'un 14 yıl önceki anı fotoğrafını arşivden çıkararak altını doldurmak istedim.
Fatih'e bundan sonraki hayatında muvaffakiyetler dilerim... Vesileyle gönül adamı sevgili kardeşim Ahmet Faruk İmal'e de selam ederim…

Son Güncelleme: 25.12.2019 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2019-12-24 10:33:34

Türkiye şampiyonasında şampiyon olan üç güreşçimizde Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezinde yetişmiştir.Bu şampiyonlarımızı yetiştiren güreş eğitim merkezi ilgisizlikten kapanmak üzeredir.Şu anda güreş camiası buradan yetişen güreşçilerle ayakta durmaktadır.Burası kapanırsa şampiyonlar nerede yetişecektir????

Avatar
Müslim KILIÇ 2019-12-22 15:17:22

Bende buradan sporcumuzu tebrik ediyorum ve ayrıca memleketimizin yetiştirdiği gayretli / samimi / sağlam ruhlu Ahmet İmal kardeşimize selam ediyorum.

Avatar
Mehmet Ali Özcan 2019-12-23 22:59:33

Güreşçi kardeşimizi, öğretmenimizi ve sağlam arşivci olduğu belli olan gazeteci arkadaşımızı kutlarım

Avatar
Serdar 2019-12-22 22:52:51

Helal olsun Ahmet Abime