İskilip O'nu unutmayacak

İskilip'te kısa bir süre görev yapmasına karşın ilçe sakinlerinin gönlünü kazanan Kaymakam Harun Reşid Han, hayırla anılıyor

21 Eylül 2018 Cuma 09:21
İskilip O'nu unutmayacak

İskilip Kaymakamı’nı hayırla hatırlayacak

İskilip’te görev yaparken Burdur’un Ağlasun ilçesine atanan Kaymakam Harun Reşid Han, ayrıldığı ilçede hayırla hatırlanıyor.

İlçede halkla iletişimi, yönetim anlayışı ile gönüllere taht kuran Harun Reşid Han’ı en iyi İskilipliler anlatır. İskilip’in Sesi de Kaymakam Harun Reşid Han’ı anlatmış. İşte İskilipliler’in gözünden Kaymakam Harun Reşid Han: “Yozgat’lı Harun Reşid Han, İskilip’ten ayrıldıktan bir gün sonra Burdur’un Ağlasun ilçesinde kaymakamlık görevine başladı. Vekil kaymakam olarak geldiği İskilip’te 4 ay kaldı. 4 ayda bütün köyleri gezdi ve vatandaşlarla doğrudan temas kurdu. Sabah namazları için kendi arabasına atlayıp herhangi bir köyün camisine gittiğini öğreniyoruz.

Size Harun Reşid Han’ın İskilip’te yaşadığı bir hikâyeyi buraya aktarmak istiyorum. “Kaymakam Han, bir akşam evde tek başına otururken birden aklına herhangi bir köye gitme fikri geliyor. Özel arabasının direksiyonuna atlayıp dağ köylerine doğru yola çıkıyor. Yanoğlan köyü sapağına gelince “bu saatte kimseyi rahatsız etmeyelim “ diye geri dönmeye karar veriyor. Dönüş yolunda Karagöz yakınlarında giderken dörtlüleri yanık olarak gördüğü bir otomobilin yol kenarında beklediğini görünce yanlarına gidiyor. Yaşlı karı kocanın köylerinden İskilip’e dönerken lastiklerinin patladığını öğreniyor. Eski reno marka aracın bagajı da tıka bas köy ürünleriyle doldurulmuş.

Kaymakam:  Yardımcı olayım beraber yedek lastiği takalım”

Yaşlı amca:  Zaten altındaki lastik yedekti

- Eee ne yapacaksınız? Oğlunuz kızınız bir yakınınız yok mu size yardım edecek

- Hiç kimsemiz yok. Sabahın olmasını bekliyoruz

Uzatmayalım, Kaymakam telefonla İskilip’ten yardım istiyor. Lastik geliyor ve değiştiriliyor.

Yaşlı kadın – Oğlum sen necisin?

-Kaymakamım

- Allah’a yalvarmıştım. Yarabbi gecenin bu saatinde bize yardım edecek birisini gönder diye. Kaymakam geldi. Oğlum evli misin?

- Evet evliyim.

- Çocuğun var mı?

- Hayır yok.

Yaşlı kadın yeniden dua ediyor.

-Allahım tez zamanda sana hayırlı bir evlat versin!

Gece bitiyor ve sabah kaymakamın Ankara’da bulunan eşi telefon edip hamile olduğunu söylüyor.”

Son Güncelleme: 21.09.2018 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbetten 2018-09-21 09:42:30

Sayın kaymakamımı yeni görevinde başarılar dilerim. Yeni göreve başlayan sayın kaymakamımıza görevinde başarılar dilerim. İskilip için hayırlı çalışmayan dilerim. İskilip ERİYOR İskilip Tosya yolunun gündeme alınmasını ve açılması hakkımız tarafından beklenmektedir. Ayrıca çarşı trafiği bayramlarda kilitlenmektedir. Ptt başka bir yere nakil yapılacak kirpitçi sakarya BİRLEŞTİRİLEREK kadostro eski binalarında bu projeye katılarım-2 katlı üstü meydan yada tiyatro sinema kültür merkezi ihtiyar konağı hanımlar lokali/eğitim merkezi şeklinde tesis yapılmalıdır. İskilip ortasından Tosya / Ulaştepe/Meydan dan 3 çay gelir ve sebze halinde birleşir. Bu derelerin altına 3×3 ebadında büyük sorular döşenerek gelen büyük buradan tahliyesini üstününde Kastamonuda/Eskişehirde yada Konya Silmede benzerleri olan dekor yayılabilir. Kale restorasyonu geçiriyor. Kale altındaki meganalar çevresindeki evler dekorasyon yapılmalıdır Ayrıca başarı domuz ve ayı çoğalmaktadır acil önlem alınmalıdır. Araziler tarım için Kızılırmaktan BENZERİ Bafrada olduğu üzere kanallar ile şu getirilerim İskilip arazisidir sulanması sağlanması. Niğde ve Konya il ileri İhraç kiraz üretiminden çok gelir elde etmektedir arazi toprak yapısı İskilip için çok uygun. Neden İhraç kiraz kayısı üreteme yapılmış. Sadece teklif bu yazdıkların il e esnafları müşteri bekler ilçemiz canlanmalıdır üretim artmalı genç nüfus için iş imkanı sağlanmalıdır. Belediye desteklenmelidir. Sayın kaymakamımızdan Seyir terazi yapılmasını öncülük etmesinde dileriz hayırlı günler dileriz

Avatar
Corumdan 2018-09-21 20:55:23

1984 yilin da Iskilp'in bir köyünde görev yapmıştım. 30 yil sonra corum'dan Iskilip'e gezmeye gittim yol aynı yol. Tosya yoluda aynı. Demekki Iskilip hep yerinde sayıyor.

Avatar
Kaymakam Bey 2018-09-23 00:21:14

Sayın Kaymakamım, çorumlu olsanız sizi canınızdan bezdirirlerdi. Ne yaptıki derlerdi inanın. neyseki yabancılara karşı daha insaflıyız.