Japonya Büyükelçiliği o projeyi onayladı

02 Nisan 2024 Salı 22:10
Japonya Büyükelçiliği o projeyi onayladı

Çorum'un İskilip İlçe Kaymakamlığı'nca hazırlanarak Japonya Büyükelçiliğine sunulan 'İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi' onaylandı.

Kaymakamlık Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbuluttarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  adına yazılan ve  Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli 'İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi' çıktı.

İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Projenin hayata geçmesi ile birlikte 891 engelli ve 6.969 yaşlı vatandaşımız olmak üzere toplamda 7.860 vatandaşımız tıbbi bakım alma ve sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

İlçemizde kamu, yerel ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlemiş olduğu konferans, seminer, festival vb. gibi etkinliklere engelli ve yaşlı bireylerinde katılımı sağlanarak sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlanacak.

İlçemizde yaşantısını idame ettiren engelli ve yaşlılarımızın (7.860 kişi) eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik konularında yaşamış oldukları problemlerinin çözülerek engelli ve yaşlılarımızın psikolojik ihtiyaçları karşılanacak.

İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi ile engelli vatandaşlarımız (891 kişi) Engelli Yaşam Merkezine dönüştürülecek olan Uludere İlkokuluna taşınacakve burada İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Engelli Olan Bireylere Yönelik Meslek Edindirme Kursları' (Ahşap hediyelik Eşya Yapımı, Takı Yapım Teknikleri Kursları vb.) açılacak. Böylelikle engelli vatandaşlarız meslek sahibi olarak ürettikleri ürünleri satacak ve  ekonomik olarak katkı sağlayacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.