Resmen kardeş olduk

Çorum Belediyesi KKTC'nin Beyarmudu Belediyesi ile resmen kardeş oldu.

12 Eylül 2023 Salı 14:46
Resmen kardeş olduk

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyeti Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gitti. Çorumlu Kıbrıs gazilerinin de yer aldığı heyet, KKTC’de bir dizi ziyarette bulundu.

KARDEŞLİK PROTOKOLÜ ZİYARETİ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında, AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri ile Çorumlu Kıbrıs Gazilerinden oluşan heyet, kardeşlik protokolünü imzalamak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.

KAPALI MARAŞ’TA KAŞILANDILAR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyeti, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek tarafından Kapalı Maraş bölgesinde karşılandı. Heyet ilk olarak Belediye Başkanı Bülent Bebek’in ev sahipliğinde Kapalı Maraş’ı gezdi.  Çorum heyeti, 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı sırasında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına yapılan Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret etti.

BÜYÜKELÇİ FEYZİOĞLU ZİYARETİ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyeti, KKTC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu da ziyaret etti. Başkan Aşgın büyükelçilik ziyareti sırasında eski başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile buluştu.

MERHUM TÜRKEŞ’İN DOĞDUĞU EVE ZİYARET

Çorum heyeti ayrıca KKTC İçişleri Bakanımız Dursun Oğuz’u, ülkemizin yetiştirdiği önemli fikir ve siyaset adamlarından, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in doğduğu evi ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın anıt mezarını da ziyaret etti.

KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALANDI

Çorum Belediyesi ile Beyarmudu Belediyesi resmen kardeş oldu. İki belediye arasındaki kardeşlik protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Çorum Belediyesi’nin, KKTC’nin Gazimağusa İlçesi’nde yer alan Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir olması teklifi Eylül ayı meclis toplantısında görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmişti.  Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında, AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri ile Çorumlu Kıbrıs Gazilerinden oluşan heyet, kardeşlik protokolünü imzalamak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.

KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

İki belediye arasındaki kardeşlik protokolü Beyarmudu Belediyesi’nde düzenlenen törenle imzalandı. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, haklı davasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Beyarmudu’nun her zaman yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Aşgın “KKTC’de yaşanan kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Beyarmudu’nun kahraman Belediye Başkanı Bülent Bebek, damarlarındaki asil kanın gereğini, BM askerlerinin karşısında en önde durup, ‘O araçlar kalkmazsa ezip geçerim.’ diyerek yerine getirmişti. Kendisiyle gurur duyduk. Belediye Meclis kararı ve Bakanlık onaylarının ardından KKTC’ye, kardeşlerimizin yanına geldik. Kardeşliğimizi de törenle resmiyete kavuşturduk. Her şart ve koşulda Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz.” dedi.

ONUR DUYUYORUZ

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek de, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyetine teşekkür etti. Bebek “Çorum Belediyesi ile Kardeş Belediye olmaktan onur duyuyorum. Anavatanımızın güzide belediyesinin yanımızda olması en büyük gücümüz.” diye konuştu.

ÇORUMLU KIBRIS GAZİLERİNİ DUYGULANDIRAN ZİYARET

KKTC’nin Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyeti Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Çorumlu Kıbrıs gazileri duygusal anlar yaşadı.
Çorum heyeti, 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı sırasında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına yapılan Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret etti. Çorumlu şehitlerin de yer aldığı Boğaz Şehitliği’ni ziyaret sırasında Kuran’ı Kerim okunup dua edildi.  Bu sırada silah arkadaşlarının mezarları ile karşılaşan Çorumlu gaziler duygusal anlar yaşadı.

Çorum heyeti, Rumların, Kıbrıslı Türklere karşı uyguladığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak ve Ada’ya barış getirmek amacıyla 20 Temmuz 1974’te düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı’nın izlerine tanık oldu.  Heyete, o dönem yaşadıklarını anlatan Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Muharrem Gül gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada ziyaret için şehitlikte bulunan genç bir çiftte, Çorumlu gazilerin anılarını büyük bir ilgiyle dinledi. Gazilerin ellerini öpen gençler, hatıra fotoğrafı çektirip kahramanlıklarından dolayı gazilere teşekkür ettiler. “Bu vatan sizlere minnettar” gençler gözyaşlarını tutamadı.
Çorum heyeti, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek’in ev sahipliğinde şehit mezarlarından sonra Boğaz Şehitliği Anıtı’nı da ziyaret etti. Belediye Başkan Dr. Halil İbrahim Aşgın,  Çorumlu kahraman gazilere bir kez daha teşekkür ederek, “Belediye olarak, Kıbrıs gazilerimizin her zaman yanındayız. Vatanımıza ve milletimize verdiğiniz fedakâr hizmetlerini için tekrar teşekkür ederim. Ülkemizin birlik ve beraberliği için verdiğiniz bu önemli katkı asla unutmayacak.” dedi.

BİNALİ YILIDIRIM GÖRÜŞMESİ

KKTC’nin Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyeti burada eski başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile buluştu.
Binali Yıldırım ile KKTC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde bir araya gelen Başkan Aşgın, Çorum Belediyesi’nin Beyarmudu Belediyesi ile kardeşlik sürecini ve ortak hedefleri istişare etti.

Ziyarete ev sahipliği yapan Büyükelçi Metin Feyzioğlu da, ziyaretten dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyetine teşekkür etti. Başkan Aşgın “Sayın Başbakanımız, AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Binali Yıldırım ile KKTC Lefkoşa Büyükelçiliğimizde bir araya gelerek KKTC’deki kardeş şehrimiz Beyarmudu ile kardeşlik sürecimizi ve ortak hedeflerimizi istişare ettiğimiz çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Kıymetli büyüğümüz Binali Yıldırım’a ve ev sahipliği, misafirperverliği, heyetimize gösterdiği yakın ilgi ile hassasiyetleri için Büyükelçimiz Metin Feyzioğlu’na şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Çorum heyeti ayrıca KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u ve ülkemizin yetiştirdiği önemli fikir ve siyaset adamlarından, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in doğduğu evi de ziyaret etti.

Son Güncelleme: 12.09.2023 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.