Belediye borçlarına özel servis

Geçtiğimiz günlerde yasalaşan 6552 sayılı kanun gereği Çorum Belediyesi de birim...

11 Ekim 2014 Cumartesi 17:02
 Belediye borçlarına özel servis


Geçtiğimiz günlerde yasalaşan 6552 sayılı kanun gereği Çorum Belediyesi de birim oluşturarak borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırıyor.


Vergi Borcu affının Belediye ile ilgili olan kısımları hakkında yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, vergi borcu affı olarak bilinen 6552 sayılı kanunda Belediyeleri alacakları ile ilgili kısımların da bulunduğunu, emlak ve çevre temizlik vergileri ile su borçlarının da bu kapsama dahil edildiğini söyledi.


Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Belediye Muhasebe Müdürlüğü bünyesinde servis oluşturduklarını vurgulayan Yabacıoğlu, bu serviste yapılandırma işlerini daha hızlı bir şekilde yürütüleceğini kaydetti.


Kanun kapsamındaki borçların yapılandırması ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “31 Aralık 2013 tarihine kadar olan Emlak ve ÇTV ile 30 Nisan 2014 tarihine kadar olan su borçları kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Bu tarihlerden sonra tahakkuk eden borçlar kanun kapsamına girmemektedir. Daha önce 6111 sayılı yasa ile borçlarını yapılandırılanlar ayrıca bu yasadan faydalanamayacaklar.” dedi. Kanuna göre borçların yapılandırmasının 6-9-12-18 ay taksitler halinde olabildiği gibi peşin ödemenin de yapılabileceğini ifade eden Yabacıoğlu, gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yerine enflasyon oranında hesaplama suretiyle borçların tespit edileceğini ve bu tespite göre yapılandırma işleminin gerçekleştirileceğini kaydetti.


Taksit ödemesi Aralık 2014’te başlıyor


Belediye Başkanı Ahmet Yabacıoğlu, yapılandırma zamanına bakılmaksızın 1. taksit ödemesinin Aralık 2014’te başlayacağını söyledi. Bu nedenle yapılandırmanın son güne bırakılmaması, olası sıkışıklığa meydan verilmemesi için vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını söyleyen Yabacıoğlu, Aralık’tan itibaren de 2 aylık dönemler halinde ödemelerin yapılacağını dile getirdi.


Yapılandırma yapmak isteyenlerin bir an evvel Belediyeye başvurarak yapılandırmalarını tamamlamalarının gerektiğini ifade eden Yabacıoğlu, “Kanuna göre yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri gerekmektedir. Ödeme süresi henüz geçmemiş olan borçlar, bu kanun kapsamında yer almamaktadır.” dedi.

 

 



Son Güncelleme: 11.10.2014 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öyle 2014-10-11 20:46:57

6111 den faydalanan neden bu kanundan faydalanamaz ki?